چهارشنبه بیست و یکم شهریور 1403 

برگزاری نشست تخصصی تعامل با نخبگان

نشست تخصصی تحت عنوان "بهره برداری پایدار و مسئولانه از منابع آبزی ذخایر دریایی" در سالن جلسات موسسه برگزار شد.
اخبار مهم سایت | بازدید: 220 مرتبه | 0 نظر
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، پنجمین هم‌اندیشی موسسه با نخبگان تحت عنوان "بهره برداری پایدار و مسئولانه از منابع آبزی ذخایر دریایی" به همت بخش بیولوژی و ارزیابی ذخایر آبزیان به صورت حضوری و وبیناری برگزار شد.
تورج ولی نسب، رئیس بخش بیولوژی و ارزیابی ذخایر آبزیان در ابتدای جلسه ضمن خوشامدگویی و خیرمقدم به حاضرین جلسه، به وظایف قانونی و ذاتی این موسسه در ارائه مستندات علمی و آگاهی بخشی به مسئولین ذیربط از خطرات و تهدیدات تصمیمات مربوط به ذخایر و منابع آبزی در ارتباط با صدور مجوز های جدید صیادی از طریق درگاه ملی اشاره و محورهای نشست با عناوین زیر را معرفی کرد:
-   وضعیت ذخایر آبزیان در آب های خلیج فارس و دریای عمان
-   تهدیدات درگاه الکترونیک صدور مجوزهای صیادی برای ذخایر و منابع ماهیگیری
-   الگوهای موفق بهره‌برداری از ذخایر و منابع آبزی در دنیا
-   آینده‌پژوهی بهره‌برداری پایدار از ذخایر و منابع دریایی
مصطفی شریف روحانی، قائم مقام موسسه گفت: حفظ و حراست در بهره‌برداری از منابع دریایی و آبزی به استناد قانون حفاظت و بهره برداری منابع آبزی مصوب سال 1374بر عهده موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور بوده و اقدامات مدیریت صید، حفاظت منابع، بهسازی محیط زیست آبزیان و بازسازی ذخایر بر عهده سازمان شیلات ایران است.
وی ادامه داد: در این قانون، صیاد فردی با داشتن پروانه صید از سازمان شیلات ایران معرفی شده و فعالیت صیادی به عنوان فعالیتی مطرح هست که با پروانه صید شیلات منجر به صید آبزیان شود؛ هرگونه بهره‌برداری از ذخایر آبزیان باید مبتنی بر طرح مدیریت ذخایر آبزیان باشد.
شریف روحانی افزود: متاسفانه رویه فعلی بهره‌برداری از ذخایر بسیار آسیب رسان شده است و علیرغم اعلام ممنوعیت هرگونه افزایش تلاش صیادی از طرف موسسه، حضور و فعالیت شناورهای صیادی تهدید کننده ذخایر با ارزش در آب¬های خلیج فارس و دریای عمان شده‌اند.
قائم مقام موسسه در پایان با اجماع نخبگان حوزه ذخایر، راهکارهای اصولی برای اصلاح سیاست‌های اجرایی در جهت بهره‌برداری پایدار از ذخایر آبزیان را مطرح کرد.
جمع‌بندی سخنرانی‌های ارائه شده حاکی از این بود که برآوردهای علمی از میزان قابل برداشت ذخایر و ظرفیت‌های صیادی ایجاد شده برای برداشت از ذخایر گونه‌های مختلف در آبهای خلیج فارس و دریای عمان نشان  از افزایش ظرفیت صیادی ایجاد شده در این دو زیست بوم بوده و در دراز مدت علاوه بر اینکه استمرار بهره‌برداری و اشتغال‌های ایجاد شده در بخش صید و صیادی را به خطر خواهد انداخت ذخایر و منابع ژنتیکی را به شدت تهدید و خطر به هم خوردن تعادل اکولوژیک در زیست بوم‌های خلیج فارس و دریای عمان را به دنبال دارد.
در ادامه ارائه سخنرانی‌ها، بحث و تبادل نظر روی مباحث متعدد از قبیل: مشارکت بهره برداران، تقویت تشکل‌های صیادی، اهمیت آمار صید در واحد تلاش و اندازه‌گیری طولی آبزیان، افزایش صید غیرمجاز و کاهش نظارت‌ها و مداخله مراجع غیر مسئول در مراجع تصمیم‌گیری سازمان شیلات انجام گرفت.  
فاطمی مشاور مرکز پژوهش‌های مجلس از برگزاری جلسه درگاه ملی صدور مجوزها در حوزه شیلات در مرکز پژوهش‌های مجلس خبر داد.
وی تاکید بر حضور فعال جامعه صیادی در تصمیمات مدیریت ماهیگیری توسط سازمان شیلات ایران داشت و گفت:  موسسه به عنوان متولی تحقیقات هر سال باتوجه به وظیفه ذاتی خود گزارش وضعیت بهره‌برداری از ذخایر را ارائه و سازمان شیلات ایران به عنوان متولی بهره برداری موظف است آن را مبنا قرار داده و بر اساس آن برنامه‌های خود را به مرکز پژوهش‌های مجلس ارسال کند.
در پایان بر لزوم تداوم جلسات مشابه در راستای هم اندیشی و انجام مباحث کارشناسی و بهره‌برداری از ظرفیت‌های ملی جهت بهره‌برداری پایدار و مسئولانه از ذخایر آبزی تاکید شد.
لازم به ذکر است؛ سخنرانان نشست مذکور، آرزو وهاب‌نژاد از موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور (با موضوع وضعیت ذخایر ماهیگیری در آب‌های خلیج‌فارس و دریای عمان)، مسلم دلیری از دانشگاه هرمزگان (با موضوع تأثير فعاليت‌هاي صيادي بر ذخاير ماهيان در آب‌هاي دريايي ايران)، علی سالارپوری از پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان (با موضوع وضعیت بهره برداری از ذخایر ماهیان سطحزی ریز در خلیج‌فارس و دریای عمان)، محمدرضا شکری از دانشگاه شهید بهشتی (با موضوع مناطق بسته صید (No take areas) روش نوین برای احیا و بازسازی)  و رضا نادری از سازمان شیلات ایران (با موضوع صدور الکترونیک مجوزهاي صید در ايران؛ فرصت ها، تهديدها) بودند.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code