به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان_ یونیدو، نشست تخصصی با مدیرعامل شرکت خاویار مروارید تالش و اداره جهاد کشاورزی شهرستان تالش برگزار شد.
ابتدا گزارشی از فعالیت های علمی_ ترویجی مرکز توسط کارشناسان ارائه شد و همکاری های مشترک تحقیقاتی_ ترویجی و برگزاری دوره های آموزشی توسط محققین معین از موضوعات مورد بحث در این نشست بود.
در ادامه سعادتی، مسئول امور شیلاتی از هفت واحد صنعت شیلاتی در تالش خبر داد و توضیحاتی در مورد پتانسیل ها، فعالیت های آبزی پروری شهرستان تالش گفت.
وی افزود تالش قطب پرورش ماهیان سردآبی در کشور است و یکی از واحدهای پرورش موفق شرکت تعاونی پرورش ماهیان خاویاری مروارید قروق تالش است که توانسته است در صادرات خاویار پرورشی ایران در بازار جهانی موفق باشد.
سپس از مجموعه شرکت تعاونی پرورش ماهیان خاویاری مروارید قروق تالش بازید شد و طی نشست تخصصی با رضایی خواه مدیرعامل این شرکت، گزارشی از فعالیت ها، میزان تولید محصولات خاویاری، وضعیت بازار فرآوری خاویار، گوشت ماهیان خاویاری و صادرات و قراردادهای ملی و بین المللی شرکت توسط وی ارائه شد.
وی بازار و بازاریابی را یکی از مهمترین چالش های صنعت فرآوری ماهیان خاویاری و پرورش دهندگان نام برد و بر معرفی ایده های نو و طرح های تحول کننده در حوزه هندلینگ برای صادرات محصولات و بازار برای تولیدکنندگان، ارائه فیله های ماهی در بسته بندی های تخصصی با برندهای تجاری و تنوع در تولید محصولات شیلاتی با هزینه تولید پائین تاکید داشت.
در این راستا همکاری و برقراری روابط با شرکت خاویار مروارید قروق به عنوان مزرعه همکار مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان و اجرای طرح ها و پروژه های تحقیقاتی مشترک و برگزاری دوره های آموزشی_ ترویجی و استفاده از پتانسیل های سایر بخش های خصوصی به عنوان یک فرصت می تواند باعث افزایش تنوع در تولید محصولات شیلاتی و تقویت صادرات و بازارهای داخلی شود. همچنین افزود بخشی از تولیدات شرکت، ضایعات فرآوری می باشد که می توان با تولید محصولات با ارزش افزوده جدید، از این ضایعات استفاده میشود.
در ادامه نشست برخی محصولات چرمی تولید شده از پوست ماهیان خاویاری نمایش داده شد.
سپس هریک از محققین معین مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان و کارشناسان حاضر در جلسه پیشنهادات و ایده های خود را برای ارتباط هرچه بیشتر مرکز با شرکت خاویار مروارید قروق و تولید فرآورده های متنوع از ماهیان خاویاری به صورت تازه و آماده مصرف و محصولات فناورانه از ضایعات ارائه دادند و آمادگی مرکز را برای همکاری های مشترک تحقیقاتی اعلام کردند و مقرر شد دوره های آموزشی برای کارشناسان و کارگران این شرکت توسط محققین معین مرکز برگزار گردد.
همچنین جهت پیشبرد اهداف تفاهم نامه مشترک تحقیقاتی_ آموزشی و ترویجی با شرکت خاویار مروارید قروق منعقد شد.
این نشست با حضور زاهدی، سرپرست جهادکشاورزی شهرستان تالش، رستمی مسئول ترویج شهرستان، سعادتی مسئول امور شیلاتی جهاد کشاورزی، سیف زاده عضو هیئت علمی مرکز مزبور، نوغانی محقق معین مرکز، کمالی مسئول هماهنگی امور ترویج مرکز، احمدی مسئول هماهنگی اداره روابط عمومی تشکیل شد.