به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، چهارمین نشست از مجموعه نشست های تخصصی اخلاق در کشاورزی و غذا با موضوع اخلاق در شیلات و آبزی پروری در مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) با سخنرانی 8 نفر از محققین کشور بصورت حضوری و مجازی برگزار شد.
در این نشست حمیدرضا علیزاده ثابت عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری و مدیر بخش بوم شناسی به ارائه سخنرانی با موضوع پیامدهای اخلاقی در شیلات پرداخت.
وی با ارائه تعریفی از اخلاقیات و اخلاق از دیدگاه سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، سند FAO-2005 با عنوان پيامدهای اخلاقی در شيلات (Ethical issues in fisheries) را تشریح کرد.
علیزاده بر آیین نامه اجرایی ماهیگیری مسئولانه، کنفرانس ماهیگیری مسئولانه و پاره ای از مهمترین مفاد آیین نامه تأکید کرد.
وی گفت: درست عمل نمودن در زمينه شيلات همچون ماهيگيری و آبزی پروری و زير بخش های مربوطه، به دلیل اهمیت راهبردی و اولویت موضوع، به التزام در رعايت قوانين و مقررات ملّی و بين المللی شيلاتی اطلاق شده است.
علیزاده ادامه داد: 30 سال پیش گزارش شد که منـابع شيلاتـی در صورت بهره برداری های شديد و اغلب بدون کنترل، پايدار نخواهند ماند و نياز به رويکردی نوين از منظر حفاظت و ملاحظات محيط زيستی خواهد داشت. در خاتمه بیان شد که ميزان اقدام مسئولانه شيلات می بايستی در برابر اصول، معيارها و بهره برداری پايدار منابع طبيعی تجديد پذير بويژه سهم اين فعاليت ها در بهبود سلامت انسان و اکوسيستم مورد قضاوت قرار گيرد.