چهارشنبه سی و یکم مرداد 1403 

برگزاری نشست علمی با موضوع " مدیریت تغذیه آبزیان با تاکید بر ماهیان سردآبی "

در راستای سلسله جلسات شبکه توسعه آبزی پروری پایدار در منابع آبهای داخلی، نشست علمی با موضوع " مدیریت تغذیه آبزیان با تاکید بر ماهیان سردآبی " بصورت برخط با شرکت محققین و پژوهشگران موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و پژوهشکده های تابعه در سراسر کشور، دانشگاه ها و کارخانجات تولید غذای ماهی در بخش خصوصی برگزار شد.
اخبار مهم سایت | بازدید: 156 مرتبه | 0 نظر
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی-بنر انزلی، در راستای سلسله جلسات شبکه توسعه آبزی پروری پایدار در منابع آبهای داخلی، نشست علمی با موضوع " مدیریت تغذیه آبزیان با تاکید بر ماهیان سردابی" در روز سه شنبه 30 مرداد 1403 در سالن جلسات پژوهشکده مذکور بصورت برخط با شرکت محققین و پژوهشگران موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و پژوهشکده های تابعه در سرتاسر کشور، دانشگاه ها و کارخانجات تولید غذای ماهی در بخش خصوصی برگزار شد.
محمود حافظیه معاون پژوهش و فناوری موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، علیرضا قائدی عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، حمیدرضا مشفقی مشاور و کارشناس ارشد خوراک آبزیان، امیرسلطانی مدیر تولید کارخانه فرادانه و رودابه روفچایی محقق پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی به ترتیب در خصوص موضوعات استراتژی تغذیه در ماهیان قزل آلای رنگین کمان، فرمولاسیون و تولید خوراک آبزیان، ارائه چالش ها و راهکارهای صنعت خوراک آبزیان، آشنایی با شاخص های کیفی خوراک اکسترود و محدودیت های غذایی مواد اولیه خوراک ماهی قزل آلای رنگین کمان و تاثیر مکمل های فایتوبیوتیکی بر افزایش کیفیت پرورش قزل آلای رنگین کمان به ایراد سخنرانی پرداختند.
در انی نشست بر لزوم، تبیین اهمیت و اهداف تغذیه آبزیان و بررسی راهکارهای مدیریت تغذیه آبزیان به ویژه ماهیان سردآبی، ضرورت تعیین نیازهای غذایی ماهی به عناصر مغذی اصلی (پروتئین، چربی، هیدرات کربن، ویتامین و مواد معدنی) به تفکیک گونه، منطقه پرورش و اندازه پرورشی، ضرورت جایگزینی اقلام غذایی گیاهی به جای پودر ماهی و اقلام جانوری به منظور کاهش قیمت، اهمیت استفاده از مکمل های غذایی اثربخش نظیر پرو و پری بیوتیک ها، ویتامین ها، مواد معدنی، آنزیم ها و...، ضرورت توجه به مواد غذایی نوین نظیر فیتوبیوتیک ها به منظور بهینه سازی هضم و جذب مواد، افزایش فاکتورهای ایمنی و ایجاد زمینه تولید در سطح فوق متراکم ماهی، ضرورت بهره برداری از زایدات ماهی برای تولید جیره غذایی نظیر بیوسیلاژ و سایر فرآورده ها، پرداختن به تولید جیره های غذایی با کیفیت مناسب و قابلیت ماندگاری بالا در آب و سیستم گوارش ماهی و حداقل دور ریز و با قابلیت هضم بالا، ضرورت استفاده از عناصر غذایی برای افزایش مقاومت و ایمنی ماهی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری، اهمیت توجه به نوع، محل تامین، قابلیت تامین، کیفیت و هزینه عناصر غذایی برای تولید جیره اقتصادی، ضرورت متمرکز کردن مکان های عمل آوری ماهی برای افزایش قابلیت دسترسی زائدات ماهی، لزوم بومی سازی نرم افزارهای جیره نویسی تغذیه آبزیان، توسعه و بهبود فرمولاسیون جیره های غذایی براساس ارزش و کیفیت عناصر مغذی، ضرورت اجرا و تکمیل پژوهش های کاربردی و اثربخش با مشارکت پژوهشکده ها و مراکز تحقیقاتی از مسیر شبکه پژوهش، لزوم بهره برداری از نتایج پژوهشی در عرصه تولید جیره های غذایی اختصاصی توسط کارخانجات و لزوم تشکیل کارگروه تغذیه آبزیان اشاره و تاکید شد.
بدیهی است در مورد ماهیان سردآبی مانند: قزل آلا، تغذیه مناسب با توجه به نیاز های غذایی این گونه ها و شرایط پرورشی بسیار حائز اهمیت است.
همچنین، تنظیم جیره غذایی مناسب با توجه به مراحل رشد، دما، فصول و سایر عوامل محیطی می تواند بر افزایش رشد، بهبود ضریب تبدیل غذایی و در نهایت سودآوری این بخش تأثیر چشمگیری داشته باشد.
گفتنی است؛ با توجه به اینکه رتبه نخست تولید آبزیان پرورشی در ایران به ماهی قزل آلا اختصاص دارد، توجه ویژه به نکات و موارد مطرح شده در این نشست می تواند بر تصمیم سازی های مدیریتی در مقوله تغذیه و خوراک آبزیان سردآبی موثر واقع شود.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code