سه شنبه بیست و سوم مرداد 1403 

برگزاری کارگاه آموزشی سیپا در مرکز تحقیقات شیلاتی آبهای دور_ چابهار

با همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان، کارگاه آموزشی سیپا (CEPA) در راستای تدوین برنامه ارتباطات، آموزش، مشارکت و آگاهی افزایی در خصوص تالاب های استان سیستان و بلوچستان و زیست بوم های حرّا در مرکز برگزار شد.
اخبار مهم سایت | بازدید: 288 مرتبه | 0 نظر
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات شیلاتی آبهای دور_ چابهار، طی روزهای دوشنبه و سه شنبه مورخ 15 و 16 مرداد سال 1403 با همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان، کارگاه آموزشی سیپا ( CEPA) به منظور تدوین برنامه ارتباطات، آموزش، مشارکت و آگاهی افزایی در خصوص تالاب های استان سیستان و بلوچستان و با تاکید بر زیست بوم های حرّا ، با حضور بیش از 60 نفر از ذینفعان به صورت حضوری در سالن اجتماعات مرکز و از طریق وبیناری، برگزار گردید.
شرکت کنندگان در این کارگاه آموزشی از جوامع محلی ماهیگیران و آبزی پروران مناطق چابهار، تیس و گواتر، دانشجویان رشته های شیلات و محیط زیست و علوم دریایی (زیست شناسی و اکولوژی دریا)، کارشناسان و متخصصان، مدیران و مسئولین ادارات  های دولتی (شیلات و محیط زیست) و بخش خصوصی، و همچنین سازمان های مردم نهاد و علاقمندان به زیست بوم های تالابی مانگرو حضور داشتند.
کارگاه آموزشی با سخنرانی خوشبخت (قائم مقام اداره حفاظت محیط زیست چابهار ) آغاز شد که  ارزش ها و اهمیت زیست بوم های ارزشمند تالابی و جنگل های دریایی حرا و راه کارهای حفاظت از آن تاکید کرد. سپس اشکان اژدری رئیس مرکز در ارتباط با روابط بین زیست بوم های حرّا و صنعت شیلات سخنرانی کرد. در ادامه کارگاه آموزشی، مدرسین دوره فریدون عوفی در خصوص مفاهیم، چارچوب و راهبرد های برنامه سیپا و اصول و شرایط ایجاد و تقویت آموزش، مشارکت، ارتباطات، توان افزایی و افزایش آگاهی، و تیمور امینی راد در ارتباط با برنامه ریزی سیپا در قالب اهداف و برنامه های کنوانسیون تنوع زیستی و کنوانسیون تالاب ها (رامسر) و برنامه های توسعه ای و نحوه ایجاد ارتباط با ذینفعان و سازمان های ذیربط، مطالب خود را بصورت پرسش و پاسخ و آموزش مشارکتی طرفین مطرح و به بحث و بررسی پرداخت. در روز دوم، در قالب اجرای برنامه میدانی و بازدید از سایت جنگل حرا منطقه تیس، ضمن آشنایی با ساختار زیست بوم حرّا و تالاب های پیرامون ان، چالش ها و تهدیدات زیستی این منطقه مشاهده شد.
شایان ذکر است که برنامه "سیپا" (CEPA) شامل: ارتباطات (Communication)، آموزش (Education)، مشارکت (Participation) و آگاهی افزایی (Awareness) می باشد که پیشنهاد شده است به منظور واژه گزینی مناسب و معادل فارسی، از واژه "آماتا"_ به معنی اصیل و با ریشه (مخفف آموزش، مشارکت، ارتباطات، توان افزایی، افزایش آگاهی) استفاده و رایج گردد. در خاتمه با موافقت مشارکت کنندگان و نمایندگان نهاد ها و جوامع محلی، مقرر گردید که با هماهنگی اداره کل محیط زیست استان و مشارکت فعال مرکز تحقیقات شیلاتی آبهای دور به عنوان برگزار کننده، دوره تکمیلی کارگاه روزهای تخصصی و تسهیل گری ذینفعان حوزه تالاب برنامه ریزی و اجرا گردد.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code