پنج شنبه هجدهم مرداد 1403 

رونمایی از بسته دانش فنی "تکثیر مصنوعی و تولید مینیاتور شاه میگوی دراز آب شیرین سد ارس"

رونمایی از بسته دانش فنی "تکثیر مصنوعی و تولید مینیاتور شاه میگوی دراز آب شیرین سد ارس " با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان تات در شهرستان اشنویه به بهره برداری رسید.
اخبار مهم سایت | بازدید: 318 مرتبه | 0 نظر
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، برنامه رونمایی از بسته دانش فنی " تکثیر مصنوعی و تولید مینیاتور شاه میگوی دراز آب شیرین سد ارس " در هفدهم مرداد ماه 1403 به میزبانی مرکز تحقیقات آرتمیای کشور در مزرعه پرورش ماهی آقای عزیز زاده در شهرستان اشنویه برگزار شد.
محمود بهمنی با اشاره به اینکه رویداد دستیابی به دانش فنی تکثیر شاه میگوی دراز آب شیرین یک اتفاق ملی است، افزود: فعالیت در راستای چنین برنامه هایی منجر به خودکفایی کشور در تکثیر و تولید گونه های آبزی بومی  و رونق اقتصاد صنعت آبزی پروری و توسعه پایدار خواهد شد.
رئيس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور گفت: پنج هزار مینیاتور شاه میگو(بچه شاه میگو) در اختیار مدیریت شیلات و آبزیان آذربایجان غربی برای انتقال به سد ارس قرار می‌گیرد.
بهمنی  افزود: با حمایت‌های حفاظتی در این منطقه در سال‌های پیش رو رویکرد به سمت احیای شاه میگوی دراز آب شیرین و ذخایر بوده‌ است و با تدابیری که انجام گرفته با همکاری جهادکشاورزی آذربایجان غربی بخشی از اراضی منطقه ارس به پرورش و حفاظت از این گونه اختصاص می یابد.
وی با اشاره به اینکه در گام دوم هم پنج هزار مینیاتور در اختیار بخش خصوصی با هدف انتقال دانش فنی قرار داده می‌شود، افزود: قرار گرفتن دانش فنی مولد سازی، تکثیر و پرورش مینیاتور و دانش فنی فرمولاسیون غذایی که در اختیار بخش خصوصی قرارمی گیرد حرکت خوبی در توسعه اقتصادی این گونه در آذربایجان غربی خواهد بود.
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور اضافه کرد: موسسه وظیفه دارد تا تحقیقات تکمیلی را در این زمینه انجام و در اختیار متقاضیان پرورش قرار دهد.
وی با بیان اینکه آذربایجان غربی از استان‌های بسیار مهم در زمینه توسعه شیلات و اقتصاد شیلاتی در کشور محسوب می‌شود، گفت: در سال ۱۴۰۳ فقط سه هزار و ۸۰۰ تن صید محصولات شیلاتی از دریاچه پشت سد ارس داشتیم که توسط تعاونی های صیادی انجام شده ‌است.
بهمنی ادامه داد: آذربایجان غربی از استان‌های همکار در تولید (ماهیان اس پی اف قزل آلا) ماهیان عاری از بیماری‌های خاص که یک محصول دانش بنیان تولیدی موسسه علوم تحقیقاتی کشور است.
وی گفت: سازمان مدیریت برنامه ریزی، استاندار و رییس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان غربی درطی فرایند بسته دانش بنیان مولد سازی،تولید و تکثیر مینیاتور های شاه میگوی آب شیرین ارس و انجام حرکت بسیار مهم فرمولاسیون غذایی این گونه مهم همکاری خوبی با موسسه داشتند، همچین، یکی از اهداف ما حفظ بانک ژن و ذخایر ژنتیکی و توسعه های گونه های ارزشمند است.
گفتنی است مراسم رونمایی از تکثیر مینیاتور شاه میگوی دراز آب شیرین در مزرعه پرورش ماهی آقای عزیز زاده در شهرستان اشنویه آذربایجان غربی توسط مجتبی خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و خسرو شهبازی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی صورت گرفت.
در این رونمایی از زیرساخت های آزمایشگاهی و اقدامات انجام شده بازدید به عمل آمد، همچنین عملیات فنی مرتبط با زنجیره بسته دانش فنی، تکثیر مصنوعی در شرایط اسارت تا پرورش لارو 2 گرمی مینیاتور شاه میگوی دراز آب شیرین توسط نکوئی فرد، رئیس و مجری و جلیلی محقق و مجری مرکز تحقیقات آرتمیای کشور تشریح و تاکید شد؛ این دستاورد علمی بسیار ارزشمند و موفقیت بزرگ ملی طی تلاش مستمر و فشرده برای نخستین بار در کشور رخ داده و گامی بسیار قابل ستایش در راستای رفع مشکل صنعت آبزی پروری و صادرات این محصول اقتصادی است.
در ادامه، علی نکوئی فرد، طی سخنانی دانش فنی را به کشورهای محدودی در جهان مرتبط دانست و در این راستا از تلاش بی وقفه محققان مرکز و حامیان اجرایی و مالی پروژه مانند موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، استانداری و سازمان برنامه و بودجه آذربایجان غربی، سازمان جهاد کشاورزی استان و اداره کل دامپزشکی استان تقدیر کرد.
خیام نکوئی با اشاره به توانمندی محققین و دانشمندان داخلی کشورمان که سبب موفقیت و پیشرفت در صحنه های اقتصاد کشاورزی خواهد شد بر حمایت و افزایش ارتباط با بخش خصوصی جهت انتقال دانش فنی و همکاری و پیگیری تا نیل به هدف نهایی و تولید تجاری توسط بخش خصوصی تاکید کرد.
در ادامه قرارداد انتقال دانش فنی تکثیر مصنوعی و تولید مینیاتور شاه میگوی دراز آب شیرین سد ارس به امضاء رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور و مدیر عامل شرکت رهپویان سپهر آذربایجان رسید.
در انتهای برنامه نیز از دست اندر کاران طرح شامل مجریان، همکاران و بخش خصوصی و بمناسبت روز خبرنگار، از خبرنگاران نمونه استان با اهدا لوح تقدیر به عمل آمد.
همچنین با خانواده های معظم شهیدان رحمان جوادی و گرگین عباسپور در ارومیه از نزدیک دیدار و از آنان دلجویی شد.خیام نکویی با ارج نهادن به جایگاه خانواده های شهدا در جامعه، هدف از این دیدار را تجلیل از صبر، ایثار و از خود گذشتگی خانواده های معظم شهدا عنوان کرد و افزود:  قطعا خون شهدا تضمین و حافظ انقلاب اسلامی و ارزش‌های آن است.
وی خاطرنشان کرد: شهیدان و ایثارگران با هدف والای خود به دفاع از این مرز و بوم برخاستند و در این راه جان خود را فدای آرمان‌های انقلاب کردند و ما باید ادامه دهنده راه آنان باشیم.
معاون وزیر و رییس سازمان تات با اهدای لوح تقدیر و هدایایی از صبوری و استقامت همسران بزرگوار این دو شهید معزز تجلیل و قدر دانی کرد.
گفتنی است؛ شهید معزز رحمان جوادی در سال ۱۳۶۳ به علت انفجار مین به افتخار جانبازی نائل شده و در سال ۱۳۸۳ در منطقه سرو شهرستان ارومیه به درجه رفیع شهادت رسید.
همچنین، شهید مفقود الاثر گرگین عباسپور نیز در سال ۱۳۶۵ در منطقه عملیاتی حاج عمران پیرانشهر مجروح شده و تاکنون مفقود الاثر است.
در مراسم مذکور، سید مجتبی خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، حسین جعفری معاون پژوهش و فناوری سازمان تات، سید علی ترابی فرماندار شهرستان اشنویه، محمود بهمنی رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، محمود حافظیه معاون پژوهش و فناوری موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، یداله دالوند مدیر کل روابط عمومی سازمان تحقیقات . خسرو شهبازی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی و مدیران کل وابسته شامل ادارات کل دامپزشکی، شیلات، حراست، ترویج، مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان، حضور داشتند.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code