به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور به نقل از روابط عمومی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، محمد صدیق مرتضوی در مصاحبه تلفنی با برنامه روزنه رادیو گفت و گو، با موضوع بهره برداری از طرح آبزی پروری در شهرستان بندر لنگه با بیان اینكه این موضوع در راستای كمك به بهره برداری پایدار و تأمین پروتئین مورد نیاز است، افزود: یكی از فعالیتهایی كه در كشور تعریف شده پرورش ماهی در قفس است كه تأمین بچه ماهی در این حوزه اهمیت دارد.
مرتضوی تصریح كرد: در حال حاضر در دنیا برای تأمین پروتئین از دریا دو روش وجود دارد روش اول صید و روش دوم آبزی پروری دریایی است.
وی با اشاره به اینكه ما میتوانیم عمده تولیدات خود را از آبزی پروری تأمین كنیم اظهار كرد: در كشور ما ایران سرانه مصرف از دوازده كیلو گرم به دو برابر افزایش پیدا میكند بنابراین مجوزهای لازم برای پرورش ماهی در قفس صادر شده است.
رئیس پژوهشكده اكولوژی خلیج فارس و دریای عمان مطرح كرد: مشكلی كه وجود دارد این است كه بچه ماهی از خارج وارد میشود و این موضوع هزینههای تولید را افزایش میدهد. یكی از ماموریتهای ما این بود كه مشكل را حل كنیم و سراغ انتخاب گونههایی كه با اكوسیستم ما سازگار هستند رفتیم.
وی افزود: بررسیهای تخصصی انجام شد و با توجه به معیارهای خاصی مانند: جنبههای اكولوژی و توانایی امكان تولید در داخل این موضوع مورد بررسی قرار گرفت.
مرتضوی گفت: ما با توجه به اسناد بالادستی در كشور باید برای تامین پروتئین مورد نیازمان در داخل و رسیدن به خود كفایی تلاش كنیم.
وی افزود: برای اولین بار طرح آبزی پروری با مشاركت بخش خصوصی آغاز شد ما در تدوین طرح مشاركت بخش خصوصی را داشتیم و معاونت علمی ریاست جمهوری نیز وارد شد. موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و استانداری هرمزگان در بخش خصوصی از حامیان اصلی طرح بودند. ما در ایستگاههای بندر لنگه زیر ساختهای مورد نیاز را تأمین كرده و با اعتبار حدود هفت میلیارد تومان زیر ساختهای لازم را فراهم كردیم.