به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی کشور_ تنکابن، مهدی محمدعلی خانی، کارشناس گروه تکثیر و پرورش این مرکز اقدام به برگزاری سخنرانی علمی با عنوان " اثرات عصاره خشک گیاه خرفه برخی شاخص های رشد، شاخص های خونی، پاسخ های ایمنی، فلور میکروبی روده و آنالیز لاشه ماهی قزل آلای رنگین کمان " کرد.
این سخنرانی با حضور محققان و کارشناسان مرکز برگزار، و موارد ذیل ارائه شد:
محرک های ایمنی و رشد نظیر گیاهان دارویی و پروبیوتیک ها به دلیل ماهیت طبيعی و اثرات مثبت در افزایش فعالیت مکانیسم های دفاعی و ایجاد مقاومت در برابر عوامل بیماریزا میتوانند به عنوان جایگزین مناسب داروهای شیمیایی در تغذیه ماهیان پرورشی بکار روند.
با توجه به تنوع بالای گیاهان دارویی در کشور، تعیین کارایی یکی از مهمترین آنها با نام خرفه با اهداف گوناگونی نظیر تغذیه انسان، صنایع تبدیلی و دارویی در بسیاری از کشورهای دنیا از جمله ایران امری ضروری می باشد. گیاه خرفه یا پرپین با نام علمی Portulaca oleracea و نام انگلیسی Purslane از تیره Portulaca، بومی ایران بوده و سابقه کشت آن به بیش از 2000 سال قبل بر میگردد.
گیاه خرفه به دليل دارا بودن تركيبات مغذی مختلف مانند: انواع ويتامين ها، مواد معدنی، اسيدهای چرب ضروری، آنتی اكسيدانهايی مانند: فلاونوئيدها، گلوتاتيون و بتاكاروتن به عنوان یک اكسير جهانی شناخته می شود. عصاره خشک این گیاه نیز دارای زیست ترکیباتی است که در سطوح 1 و ۱/۵ درصد پس از گذشت 56 روز موجب بهبود عملکرد رشد، باکتری های مفید روده (اسید لاکتیک) و ترکیبات لاشه؛ ارتقاء پارامترهای خونی و سطح ایمنی بدن و افزایش میزان بازماندگی در ماهی قزل آلای رنگین کمان می شود و قابلیت بهره برداری در صنعت آبزی پروری کشور را دارد.