به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان_ یونیدو، سخنرانی علمی با موضوع "پتانسیل های تنوع بخشی محصولات ماهیان گرمابی با رویکرد افزایش تقاضای مصرف و توسعه اقتصاد شیلاتی" توسط سید حسن جلیلی، سرپرست مرکز به عنوان سخنران مدعو نشست تخصصی راهبردهای توسعه ماهیان گرمابی به صورت وبیناری ارائه گردید. جلیلی در این سخنرانی توضیحاتی در ارتباط با روند افزایشی تولید محصولات فرآوری شده (منجمد، آماده و کنسرو شده) در کشورهای توسعه یافته، برای پاسخگویی به نیازها و الزامات زندگی مدرن، با هدف تجمیع فعالیت ها، رفع معضلات لجستیک و امکان بهره برداری صد در صدی آبزیان ارائه کرد. ایشان عرضه تولیدات شیلاتی جهان به صورت زنده، تازه و سرد شده را، حائز بالاترین رتبه در کشورهای در حال توسعه و فاکتور "تازگی" را مهمترین شاخص کیفی ماهی بیان کرد. کوتاهی زمان ماندگاری، فرآهم آمدن عرصه برای واسطه ها، وابستگی و آسیب پذیری اقتصادی تولید کنندگان، عدم تکامل زنجیره ارزش و نقش آفرینی موثربخش، معضل زائدات، از محدودیت ها و مشکلات عرضه زنده_ تازه ماهیان گرمابی پرورشی نام برد. وی ادامه داد: هریک از سطوح فرآوری_ عرضه ماهیان گرمابی به صورت زنده_ تازه، منجمد، فرآورده های خمیری، عمل آوری_ طعم دار کردن، کنسرو، پودر سوپ_ پودر پروتئین (FPP)، استفاده از زائدات، طبقه بندی شده و سه مولفه اصلی تنوع، کیفیت و قیمت، اساس نیازمندی های صنعت فرآوری آبزیان عنوان گردید. در ادامه پروژه های اجرا شده به صورت طرح مشترک با دانشگاه واخنیگن هلند، نتایج و دستاوردهای حاصله و تجهیزات مورد استفاده شرح داده شد. در پایان نقطه نظرات جهت پاسخ به پرسش ارائه شده از سوی سخنران، با عنوان " آیا می توان به عنوان سرمایه گذاری سودآور و اقتصادی به صنعت تولید غذاهای دریایی بر پایه گوشت چرخ شده ماهی ورود نمود؟ " مورد بحث قرار گرفت.