به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان_ یونیدو، سخنرانی علمی با عنوان " اثرات ضد میکروبی متابولیت های میکروبی بر نگهداری ماهی و محصولات شیلاتی " توسط مهندس افشین فهیم در سالن کنفرانس مرکز برگزار شد. مهندس فهیم در این ارائه اشاره کرد:
کاربرد میکروارگانیسم‌ها و متابولیت‌های آن‌ها برای نگهداری غذاها به عنوان نگهداری زیستی شناخته می‌شود. نگهداری زیستی یک زمینه نوظهور است که برای فرآوری و نگهداری مواد غذایی کاربرد دارد. فساد مواد غذایی یک موضوع جهانی است که بر عرضه غذا، تغذیه و سلامت انسان تأثیر دارد. فساد میکروبی غذا مرتبط با چندین میکروارگانیسم است که می تواند باعث مسمومیت غذایی شود. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO) بیماری های منتقله از طریق غذا حدود 600 میلیون عفونت و 420 هزار مرگ و میر در سال را شامل می شود. اکثر عوامل بیماریزا، ویبریو، لیستریا مونوسیتوژنز، کلستریدیوم بوتولینوم و باکتری‌های هیستامینوژن هستند که عمدتاً در ماهی و غذاهای فاسد یافت می‌شوند. نگهدارنده های مصنوعی (تریکلوزان، هیدروکسی آنیزول بوتیله، هیدروکسی تولوئن بوتیله، پارابن ها و سولفیت ها) مورد استفاده برای ایجاد مقاومت سمیت و اختلالات سلامتی گزارش شده است. با در نظر گرفتن این ناملایمات، گرایش مصرف کنندگان به سمت غذاهایی که با استفاده از ترکیبات طبیعی به صورت جداگانه یا در ترکیب با سایر روش های پردازش جدید برای غیرفعال کردن فساد مواد غذایی و میکروارگانیسم های بیماری زا نگهداری می شوند، تغییر یافته است. این امر توجه محققین را به سمت نگهداری زیستی محصولات غذاهای دریایی متمرکز نموده است. با این حال، برای واجد شرایط بودن به عنوان یک نگهدارنده زیستی، میکروارگانیسم ها یا متابولیت های آنها باید اثر ضد میکروبی گسترده ای در برابر میکروارگانیسم های عامل فساد و بیماری زا داشته باشند و همچنین برای مصرف کنندگان ایمن باشند علاوه بر این میکروارگانیسم‌های نگهدارنده زیستی ویا متابولیت‌های آنها باید در شرایط مختلف فرآوری پایدار باشند و نباید خواص حسی غذا را تغییر دهند.
در پایان سمینار نیز پرسش های علمی مطرح و توسط سخنران پاسخ داده شد.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code