به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، در این جلسه دکتر مرتضوی رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان گزارشی از عملکرد سال 1401 پژوهشکده در بخش های مختلف ارائه کرد. بنا به اعلام دکتر مرتضوی 18 طرح و پروژه تحقیقاتی در سال جاری در دست اجرا است که در 4 محور آبزی پروری دریایی، اکولوژی، ارزیابی ذخایر آبزیان، زیست فناوری تدوین و تعریف شده است. بخش مهمی از طرح ها و پروژه های تحقیقاتی مشتری مدار و مطابق با نیازهای جامعه بهره بردار تدوین شده، به طوری که 70 درصد پروژه ها خاص و 30 درصد مستقل است. دکتر مرتضوی ضمن اشاره به انتشارات پژوهشکده خاطرنشان ساخت: در سال جاری 9 گزارش تحقیقاتی منتشر و فروست دریافت کرده اند و علاوه بر آن 49 مقاله تحقیقاتی در مجلات بین المللی و علمی– پژوهشی چاپ شده است. در ادامه ایشان به نقش پژوهشکده در مدیریت چالش های استانی پرداخت و خاطرنشان کرد: در سال 1401 سایت های پرورش میگوی استان درگیر مرگ و میر بوده اند و در این راستا پژوهشکده ضمن استقرار در سایت های مرتبط و انجام آزمایشات تخصصی به تدوین گزارش و ارائه راهکارهای مدیریتی پرداخته است. موضوع مکان یابی و پایش زیستگاه های مصنوعی دریایی به منظور بازسازی ذخایر آبزیان یکی از محورهای اصلی فعالیت پژوهشکده بوده به طوری که در سال جاری محدوده دریایی مناسب جهت استقرار سازه ها در آبهای غرب (بندرلنگه) مرکزی (جزیره قشم) و شرق استان (سیریک و جاسک) در قالب همکاری مشترک با سازمان مدیریت و برنامه ریزی و اداره کل شیلات استان در دست اجراست. بنا به اعلام رییس پژوهشکده یکی از رویکردها توسعه همکاری با بخش خصوصی و دولتی و ارائه خدمات پژوهشی می باشد و در سال جاری 9 قرارداد پژوهشی با بخش های خصوصی و دولتی منعقد شده که در راستای حل مشکلات مرتبط با بخش شیلات در استان می باشد. ایشان به فعالیت های ترویجی در راستای افزایش ضریب نفوذ دانش بین جوامع بهره بردار اشاره و خاطرنشان کرد: در سال جاری 2 برنامه انتقال یافته با 312 نفرساعت و 2 برنامه روز مزرعه با 112 نفرساعت انجام گردید. انعقاد 5 تفاهم نامه علمی با دانشگاهها، پارک های علم و فناوری وسایر سازمان ها بخش دیگری از عملکرد پژوهشکده در سال 1401 به شمار می رود.
ایشان به مشکلات پیش روی پژوهشکده به ویژه کمبود نیروی انسانی اشاره و درخواست کرد در معماری مجدد ساختار سازمانی به این موضوع رسیدگی جدی شود. در انتهای گزارش دکتر مرتضوی از عنایت خاص و حمایت های رییس موسسه، معاونین، مشاورین، مدیران واحدهای ستادی موسسه و همکاران خدوم، فعال و باانگیزه پژوهشکده تشکر و قدردانی کرد.
دکتر حافظیه معاون پژوهش و فناوری موسسه، پژوهشکده را از جنبه های مختلف یکی از بهترین پژوهشکده های وابسته به موسسه برشمرد به طوری که تمامی تعهدات و برنامه های مصوب را اجرا کرده و ضمن تشکر از زحمات مدیریت پژوهشکده به جهت اقدامات ارزشمند، نکاتی را درخصوص ضرورت توجه بیشتر به موضوع پرورش ماهی در قفس یادآوری کرد. دکتر شریف روحانی مشاور رئیس موسسه ضمن قدردانی از اقدامات و فعالیت های شاخص انجام شده پیگیری اجرای طرح کلان تکثیر و پرورش ماهی سوکلا را خواستار شد. در ادامه دکتر حسین زاده فعالیت های ترویجی انجام شده را مثبت ارزیابی و خواستار تداوم آن شد.
در انتهای جلسه بررسی عملکرد پژوهشکده ها و مراکز وابسته دکتر بهمنی رییس موسسه، طی سخنانی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان را یکی پژوهشکده های پیشگام و موفق در زمینه پژوهش های مرتبط دانست که با امکانات محدود فعالیت های شاخص و ارزشمندی را انجام داده است.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code