به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، کتاب " علوم غذاهای دریایی (پیشرفت در شیمی، فن آوری و کاربرد آنها) " با مترجمی دکتر مینا سیف زاده، دکتر ذبیح اله بهمنی و مهندس فرحناز لکزایی منتشر شد.در پیشگفتار این کتاب آمده است... به عبارت ساده، غذاهای دریایی یعنی"غذایی از دریا" میباشد. انواع مختلفی دارد و به عنوان غذای انسان مورد استفاده قرار میگیرد. غذاهای دریایی عمدتاً شامل ماهی، سختپوستان، نرمتنان و جلبکهای دریایی است و یکی از منابع مهم پروتئین و مواد مغذی برای سلامت انسان است .این کتاب شامل 21 فصل است. در فصل 1 مقدمهای کلی در مورد مباحث این کتاب و آمار تولید غذاهای دریایی در سراسر جهان ارائه شده است. در فصلهای 2، 3، 4 و 7 اطلاعات مربوط به روشهای فرآوری غذاهای دریایی مانند تخمیر، پخت و پز و استفاده از طیف سنج جرمی MALDI-TOF برای تولید و ارزیابی ایمنی غذاهای دریایی ارائه شده است. فصلهای 5، 6، 8 و 10 شامل پروتئین و روغن ماهی است. فصل 11 استفاده از کیتوزان به عنوان نانوکامپوزیتهای زیستپایه در صنایع غذایی دریایی و آبزیپروری سر وکار دارد .فصلهای 14، 15 و 16 به تولید جلبکهای دریایی و کاربردهای آن میپردازد. فصلهای 17 و 18 شامل کاربرد زیستشناسی غذاهای دریایی در صنایع غذایی است. در فصل 19 و 21، به توصیف ارزش فواید سلامتی و در مورد خطرات بهداشتی غذاهای دریایی بحث شده است. به طور کلی، این کتاب شامل جزئیاتی در مورد غذاهای دریایی (ماهی، سختپوستان، نرمتنان و جلبکهای دریایی) روشهای فرآوری، کاربردهای زیستشناسی، فواید و خطرات بهداشتی آنهاست. با توجه به نگارش جامع و فصول این کتاب، کتاب حاضر جهت ارائه مطالب اساسی و کاربردی مرتبط با غذاهای دریایی برای اساتید و دانشجویان صنایع غذایی و فرآوری و صاحبان صنعت عملآوری آبزیان ترجمه شده است و به منزله گذراندن دوره آموزشی برای دانشجویان تلقی میگردد.