به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، با هدف ارتقای سطح دانش کارشناسان دوره آموزشی با عنوان"فیزیولوژی گوارش در لارو ماهیان خاویاری" توسط دکتر مریم منصف شکری، عضو هیأت علمی انستیتو در سالن کنفرانس برگزار شد. در این دوره دکتر منصف شکری با بیان این که رشد پایدار در صنعت آبزی پروری تاس ماهیان نیازمند به تولید بچه ماهی با کیفیت و کمیت لازم می باشد، اذعان داشت علی رغم پیشرفت قابل توجه در تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری در سال های اخیر، تلفات بالا در مرحله لاروی، از چالش های جدی این صنعت بشمار می رود. وی خاطر نشان کرد فیزیولوژی گوارشی مرحله لاروی در مراحل مختلف پرورش آبزیان ارتباط دارد، زیرا بسیاری از مشکلات بقاء و کیفیت در تولید بچه ماهی به عملکرد فیزیولوژی گوارش در طول دوره تکوین لارو مربوط می شود. لذا کیفیت جیره باید دقیقا با ظرفیت فیزیولوژیک و گوارشی مراحل اولیه لاروی مطابقت داشته باشد که این امر در افزایش زنده مانی لارو و بچه ماهیان پرورشی تاثیر بسزایی دارد. ایشان در این دوره آموزشی تکامل دستگاه گوارشی لارو تاس ماهیان از لحاظ ساختاری و آنزیمی را تشریح نمود و به ظرفیت هضم آنزیم در مراحل لاروی، کنترل هورمونی فرایند هضم، عوامل کنترل کننده اشتها، مکانیسم درک وجود غذا توسط سلول مطالب ارزشمندی را ارائه کرد و در پایان نیز با حضور مسئول آموزش از فراگیران آزمون به عمل آمد.