به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، دکتر میرحامد سید حسنی، محقق بخش آبزیپروری سخنرانی علمی خود را با عنوان "تولید آنالوگ پودر ماهی جهت تغذیه فیل ماهی (Huso huso) در دوران پرواربندی" به چگونگی روش اجرای پروژه، نتایج، دستاوردها و راهکارهای عملی استفاده از آنالوگهای پودر ماهی در جیره غذایی فیل ماهی برای محققین شیلاتی و پرورش دهندگان ماهیان خاویاری ارائه نمود. دکتر سید حسنی با بیان این که فیل ماهی از گونه های اصلی پرورش ماهیان خاویاری در کشور بوده، دوره پرواربندی آن حداقل سه سال است که قسمت عمده پروتئین مورد نیاز آن ها از پودر ماهی تامین میگردد، افزودند تحقیقات زیادی در خصوص جایگزینی پروتئینهای گیاهی و جانوری بجای پودر ماهی در تغذیه فیل ماهی انجام شده است، اما به دلیل کاهش قابلیت هضم پروتئین¬های مورد نظر در سطوح بالای جایگزینی، بالانس نبودن اسیدهای آمینه ضروری، بدطعم بودن و فاکتورهای ضدتغذیه¬ای، میزان موفقیت در جایگزینی آن محدود بوده است. در ادامه ایشان به تشریح مراحل پروژه اجرا شده با عنوان امکان جایگزینی دو آنالوگ (آنالوگی مبتنی بر گلوتن ذرت و آنالوگ مبتنی بر پودر ضایعات مرغ) بجای پودر ماهی در گونه فیلماهی در دوره پروار بندی و دستاوردهای حاصل از آن پرداخت و خاطرنشان کرد در سال های اخیر استفاده از آنالوگ پودر ماهی یعنی ترکیب پروتئینهای گیاهی و جانوری (مشابه از لحاظ ترکیب شیمیایی، پروفایل اسید امینه و اسید چرب) با پودر ماهی در تغذیه آبزیان با موفقیتهای زیادی روبرو بوده است. نتایج تحقیقات پروژه فوق نشان داد که جایگزینی 37 درصد از آنالوگ مبتنی بر گلوتن ذرت و 28 درصد آنالوگ مبتنی بر پودر ضایعات مرغ بجای پودر ماهی در جیره غذایی اینگونه از ماهیان امکانپذیر بوده و قابل بهره برداری می باشد.