به گزارش روابط عمومی پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور_ گیلان، روز یکشنبه مورخ 29 آبان 1401، پنجمین جلسه شبکه آبزی پروری آبهای داخلی با موضوع اهمیت غذای زنده در توسعه آبزی پروری با حضور پژوهشکده ها، مراکز عضو شبکه، مشاور رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، ادارات کل شیلات برگزار شد. ابتدا دکتر صیادبورانی، رئیس پژوهشکده و رئیس شبکه ضمن خوشامدگویی به شرکت کنندگان در این نشست، در خصوص اهداف تشکیل جلسه و اهمیت جایگاه غذای زنده در آبزیان و جذب شرکت های دانش بنیان، شرکت های فناور محور و ترویج دانش فنی در بخش خصوصی نکاتی را ابراز داشت. دکتر شریف روحانی، قائم مقام موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در خصوص سابقه موسسه و پروژه های اجرا شده در زمینه غذای زنده پرداخت و مجموع پروژه های خاتمه یافته در این زمینه را 88 مورد اعلام کرد که پاسخگوی نیاز کشور نمی باشد و باید برنامه توسعه ای با تکمیل زیر ساخت های فیزیکی و نیروی انسانی مورد توجه قرار بگیرد در این راستا برنامه راهبردی غذای زنده که در دهه 80 تدوین شده بود قابلیت بازنگری و روزآمد شدن داشته و می تواند در این شبکه مورد بررسی و ارزیابی قرارگیرد. با توجه به هدف گذاری شیلات مبنی بر دوبرابر کردن تولیدات شیلاتی باوجود کاهش منابع آب شیرین و خشکسالی یکی از راه های موجود و اثربخش بر افزایش بهره وری با استفاده از روش هایی مانند: غذای زنده وبیوفلاگ است. همچنین درخصوص اهمیت غذای زنده در حوزه امنیت غذایی و لحاظ کردن آن در برنامه هفتم نکاتی را ابراز داشت. سپس دکتر نکوئی فر، رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور، در خصوص آرتمیا و نقش آن در انتقال عوامل بیماریزا، دکتر صلواتیان، رئیس ایستگاه تحقیقات غذای زنده درخصوص معرفی زئوپلانکتون ها و کاربرد برخی از آنها در صنعت آبزی پروری، دکتر طرفی موزان زاده، عضو هیئت علمی پژوهشکده آبزی پروری آبهای جنوب کشور، در خصوص غنی سازی زئوپلانکتون در تکثیر ماهیان دریایی، خانم دکتر رحمتی محقق پژوهشکده اکولوژی دریای خزر در خصوص اهمیت جلبک ها در آبزی پروری، خانم دکتر روفچائی، محقق پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور در خصوص جلبک های اقتصادی در عرصه آبزی پروری، دکتر پژند، عضو هیئت علمی انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری در خصوص تولید لارو کرم خونی (شیرونومیده) در شرایط پرورشی و مهندس پورغلامی، عضو هیئت علمی پژوهشکده مزبور در خصوص پرورش کرم خاکی با هدف بهسازی محیط زیست و کسب منافع اقتصادی حاصل از تولید ورمی کمپوست سخنرانی ارائه دادند. در پایان مقرر شد که فعالیت های علمی کاربردی مشترک در زمینه های مختلف غذای زنده توسط پژوهشکده ها و مراکز عضو شبکه پیگیری گردد.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code