به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، سخنرانی علمی با عنوان "مدیریت تغذیه ماهیان خاویاری و نقش آن در امنیت غذایی" توسط دکتر محمود محسنی، عضو هیئت علمی انستیتو به صورت وبیناری برگزار شد. ایشان با بیان این که امنیت غذایی (FOOD SECURITY) زمانی محقق می گردد که همه مردم برای تامین نیازهای تغذیه ای خود به غذای کافی، سالم و مغذی دسترسی داشته باشند، به راهکارهای مختلف تولید غذا در جهان اشاره نمود و خاطر نشان کرد آنچه که اهمیت غذا در مقوله  امنیت غذایی را ارتقاء می بخشد، پروتئین یا اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز است که بیشتر در غذاهای جانوری گوشت قرمز، گوشت مرغ و ماهی و آبزیان یافت می شود. در حال حاضر بخش مهمی از امنیت غذایی جهان بویژه در سواحل و کشورهای در حال توسعه به عهده آبزیان است که بیش از 20 درصد پروتئین حیوانی را در اختیار6/2میلیارد نفر در سراسر جهان قرار می دهد. ایشان مهمترین مراحل آبزی پروری را بحث تغذیه عنوان کرد و تصریح نمود امروزه بیش از 60 درصد کل هزینه های تولید ماهیان خاویاری را غذا تشکیل می دهد و بر این اساس تغذیه نقش کلیدی در رشد، بازماندگی و سلامت ماهیان در مراحل مختلف  پرورش دارد. آبزی پروری برای به حداکثر رساندن مشارکت در امنیت غذایی و تغذیه، باید بر چالش های تکنولوژیکی مواردی همچون: دست یابی به بیوتکنیک تکثیر و پرورش گونه سریع الرشد، توسعه سیستم‌های نوین آبزی پروری و کارآمد با کاهش اثرات منفی ‌زیست محیطی، تولید نژادهای اصلاح شده، بهبود مدیریت خوراک غلبه نماید. ایشان در پایان سخنان با اشاره به اینکه آبزی پروری در مسیر پایداری قرار گرفته است، ابراز امیدواری نمود با افزایش تولید آبزیان در راستای سیاست های تولید حداکثری وزارت جهاد کشاورزی،  با شتاب بیشتری به سمت افزایش امنیت غذایی و ارتقای توسعه اقتصادی  کشور گام برداریم.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code