به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، جهت هماهنگی و تعاملات بیشتر برای برگزاری مرحله دوم رویداد کارآفرینی نوآورانه دانش بنیان اشتغال آفرین حوزه شیلات، نشست مشترکی با پارک های علم و فناوری استان ها به صورت حضوری و وبیناری برگزار گردید.
در این نشست، ابتدا دکتر بهمنی به صورت مشروح، به معرفی موسسه و مراکز و پژوهشکده های زیرمجموعه آن پرداخت و گفت: با توجه به نامگذاری امسال مبنی بر سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور برای برگزاری رویدادی در حوزه شیلات اقدام کرد که امید می رود با همکاری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، سازمان شیلات ایران، پارک های علم و فناوری و تمامی دستگاه های ذی ربط، مراحل دوم و سوم آن نیز با موفقیت برگزار شده و بتوان در راستای پیشرفت و ارتقای علمی و تولیدی کشور، قدم های موثری برداشت.
وی، ضمن تشریح سیر تکامل و تکوین موسسه و تاریخ تاسیس پژوهشکده ها و مراکز تابعه آن، افزود: طبق برنامه، قرار است تولید آبزیان تا سال 1404 به حدود 2 برابر افزایش یافته و تا مرز 2 میلیون و 600 هزار تن برسد که به موازات آن برای 500 هزار نفر نیز اشتغال ایجاد می شود. بنابراین رویداد حاضر می تواند برای رسیدن به اهداف تعیین شده بسیار موثر باشد.
تبیین ضرورت نوآوری در شیلات، احصای مشکلات و نیازهای بخش خصوصی، شناسایی ایده پردازان، آشکارسازی فرصت ها، تسهیل ارتباط موثر بین فعالان، حمایت از ایده های منتخب، تشکیل بانک دستاوردهای پژوهشی و کاربردی در حوزه شیلات، فراهم آوردن مقدمات جهت بازاریابی و فروش دستاوردها و توسعه شرکت های دانش بنیان از مهمترین اهداف برگزاری رویداد است که دکتر بهمنی به آنها اشاره کرد.
وی در ادامه به توضیح و تشریح مراحل مختلف رویداد، ساختار اجرایی رویداد، حامیان و همراهان رویداد، مخاطبان رویداد، تبیین نیاز در پیش رویداد، عناوین نیازها، برگزاری کارگاه های آموزشی برای منتورها، داوران و فناوران و دریافت 63 فرم ایده در قالب کارگروه های تخصصی، پرداخت.
دکتر بهمنی، بر حمایت های مورد انتظار از پارک ها تاکید و عنوان کرد: بهره مندی از مشاوران و توان تخصصی داوران، بهره مندی از فضاهای فیزیکی پارک ها و تجهیزات و پذیرش برگزیدگان در مراکز رشد پارک ها، از مهمترین اقداماتی است که پارک های علم و فناوری می توانند در راستای حمایت از ایده پردازان، انجام دهند.
در ادامه، دکتر باستی رئیس پارک علم و فناوری استان گیلان، با اشاره به ظرفیت های این استان و برخورداری از مرز 300 کیلومتری ساحلی، گفت: با توجه به شرایط کشور برای تامین مواد غذایی، استفاده از آب دریا برای تولید محصولات شیلاتی، به شدت احساس می شود.
وی ادامه داد: این در حالی است که شرایط حاکم بر دریای خزر، استقرار قفس های معمولی در آب های آن را با مشکلات عدیده ای مواجه کرده که در این راستا لازم است مطالعات بومی و تخصصی خاص منطقه صورت بگیرد تا بتوان سرمایه گذاری در این زمینه را برای بخش خصوصی با ریسک کمتری فراهم کرد.
دکتر باستی، عنوان کرد: یکی از مهمترین وظایف پارک های علم و فناوری، جذب پذیرش است؛ بنابراین بسیار مطلوب است که این جذب، پس از طی فرآیند رویداد و با معرفی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور صورت بگیرد.
وی، ضمن بیان تفاوت بین وظایف وزارت علم و فناوری با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: شرکت های دانش بنیان می توانند از بیش از 100 نوع حمایت دولتی برخوردار شوند. موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، می تواند این شرکت ها را شناسایی کرده و از ظرفیت آنها استفاده کند.
سپس دکتر حافظیه،  معاون پژوهش و فناوری موسسه، در ارتباط با شرکت های دانش بنیان، نحوه استفاده از ظرفیت آنها و تایید وزارت جهاد کشاورزی بر افزایش تعداد آنها سخنانی را عنوان کرد و در ادامه دکتر رنجبر، رئیس پارک علوم و فناروی خلیج فارس نیز که به صورت حضوری در جلسه شرکت کرده بود، از بانیان برگزاری این رویداد تقدیر و تشکر نمود.
در ادامه، روسای پارک های علم و فناوری که به صورت وبیناری در جلسه حضور داشتند، نظرات و پیشنهادات خود را مطرح و آمادگی همکاری خود را برای همکاری با برگزاری رویداد اعلام کردند.
در پایان دکتر بهمنی ضمن تشکر از حضور همه شرکت کنندگان به خصوص روسای محترم پارک های علم و فناوری ، اطلاع رسانی در حد وسیع را در برگزاری رویدادخواستار شد و اینکه می بایست مشکلات و نیازها به سمع و نظر شرکت ها رسانده شود. همچنین سوق دادن دانشجویان و فارغ التحصیلان به مرحله اصلی رویداد از مواردی بود که رییس موسسه به لزوم آن تاکید داشت. .
لازم به ذکر است که مراسم پیش رویداد کارآفرینی نوآورانه دانش بنیان اشتغال آفرین حوزه شیلات، در تاریخ 19 و 20 شهریور برگزار شد و قرار است مرحله رویداد و پسا رویداد با معرفی ایده های فناورانه و شناسایی شرکت های دانش بنیان توانا در رفع مشکلات و نیازهای بخش خصوصی در ماه های آتی برگزار شود.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code