به گزارش روابط عمومی پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور_ گیلان، سخنرانی علمی تحت عنوان "عوامل موثر بر بهبود ضریب تبدیل غذائی ماهی در سیستم پرورشی متراکم" توسط مهندس صاحبعلی قربانی در تاریخ 10 مهر 1401 در پژوهشکده برگزار گردید. در این سخنرانی، عوامل موثر برضریب تبدیل غذائی و راهکارهای بهبود آن تشریح گردید. سلامتی ماهی، ژنتیک، محیط پرورشی، تراکم ذخیره سازی، خوراک و مدیریت آن در مزارع پرورشی از عوامل مهم موثر بر ضریب تبدیل غذائی محسوب می گردند. ماهی سالم بهتر تغذیه نموده و در تبدیل غذا کارآمدتر از ماهی بیمار است. ماهی پرورشی در محیط پروشی بهینه از نظر شرایط محیطی از جمله دما، اکسیژن و آلودگی ها ضریب تبدیل غذائی بهتری را ارائه خواهد داد. تراکم ذخیره سازی بایستی متناسب با ظرفیت حمل آب باشد در غیر این صورت بازدهی غذا کاهش پیدا کرده وضریب تبدیل افزایش خواهد یافت. کیفیت خوراک و مدیریت تغذیه از عوامل مهم تغذیه ای موثر بر ظریب تبدیل است. خوراک مورد تغذیه ماهی از نظر کیفی شامل: مواد خام تازه و شرایط فرآوری، کیفیت پروتئین، مواد مغذی متعادل، قابلیت هضم بالا باید در حد مطلوب باشد. مدیریت تغذیه به دقت در مزرعه پرورشی اعمال گردد. رعایت میزان غذادهی براساس اشتها و مصرف، دفعات غذادهی بر اساس مراحل رشد ماهی، متناسب بودن ذرات غذا با دهان ماهی، زمان یا ساعات دقیق غذادهی از عوامل مهم مدیریت تغذیه هستند که رعایت دقیق آنها بر کاهش ضریب تبدیل تاثیر به سزائی خواهد گذاشت. به طور کلی انتخاب بچه ماهی سالم و حفظ سلامتی ماهیان، خوش رشد بودن آن، حفظ کیفیت و کمیت آب مورد استفاده در عملیات پرورشی، استفاده از خوراک با کیفیت، مدیریت مطلوب تغذیه ای و پرورشی موجب بهبود بازدهی غذا، ضریب تبدیل و کاهش هزینه خوراک خواهد گردید.