سه شنبه یازدهم مرداد 1401 

برگزاری دوره آموزشی

برگزاری دوره آموزشی تحت عنوان "مدیریت تغذیه در پرورش ماهیان خاویاری" توسط پژوهشگر انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری
اخبار مهم سایت | بازدید: 686 مرتبه | 0 نظر
به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، دکتر محمود محسنی، معاون پژوهش و فناوری و عضو هیأت علمی انستیتو دوره آموزشی با عنوان "مدیریت بهینه تغذیه در مرحله لاروی ماهیان خاویاری" در  مجموعه وبینارهای شیلاتی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار نمودند. در این وبینار که برای تعدادی از محققان، دانشجویان و کارشناسان آبزی پروری کشور برگزار شد، دکتر محسنی اشاره به قدمت بیش از 250 میلیون ساله ماهیان خاویاری، وضعیت صید بی رویه و بهره برداری نامناسب از این گونه های ارزشمند دریای خزر نمود و خاطر نشان کرد در گذشته بیش از 90 درصد خاویار دنیا از دریای خزر تامین می شد اما اکنون ذخایر آنها به دلایل متعددی رو به انقراض می باشد. ایشان در ادامه افزودند: هدف گذاری توسعه پرورش ماهیان خاویاری در ایران در راستای اجرای سیاست های کلان اقتصاد مقاومتی در افق  100 تن خاویار و 10 هزار تن گوشت می باشد. این در حالی است که امروز این میزان به ترتیب در حدود 16 و 3500 تن است و برای دستیابی به برنامه سازمان شیلات ایران در افق تولید 1404، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و تلاش مضاعف علمی و دانش‌بنیان جهت حفظ و ارتقای رتبه و سهم تولید خاویار ایران در بازارهای جهانی لازم و ضروری است. همچنین در سخنان خود به مواردی همچون وضعيت موجود آبزی پروری ماهیان خاویاری در ایران و جهان، توسعه پایدار آبزی پروری ماهیان خاویاری، گونه های مناسب پرورش ماهیان خاویاری در ایران، مراحل رشد ماهیان خاویاری اشاره کرده و تصریح نمود، یکی از مهمترین مراحل آبزی پروری بحث تغذیه است که بیش از 60 درصد کل هزینه های تولید را شامل می شود و نقش کلیدی در بازماندگی، رشد و سلامت ماهی در مراحل مختلف  پرورش این ماهیان دارد. عضو هیأت علمی انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، بروز بیماری ها، تغذیه و قیمت تمام شده را  مهمترین موانع توسعه آبزی پروری در دنیا برشمرده و در ادامه موضوعاتی نظیر اهمیت تغذیه در پرورش تاس ماهیان، تفاوت غذای آبزیان با غذای حیوانات خشکی زی، برخی از چالش های تغذیه ای تاس ماهیان، اصول نگهداری و پرورش لارو ماهیان خاویاری، تناوب و تنوع تغذیه لارو ماهیان خاویاری در زمان سازگاری به غذای دستی، سازگاری لارو و بچه ماهیان خاویاری به غذای کنسانتره، منابع تامین خوراک ماهیان مزارع تکثیر و پرورش خاویاری کشور و مشکلات تولید صنعتی خوراک خاویاری در داخل کشور را تشریح  نمود.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code