سه شنبه بیست و یکم تیر 1401 

برگزاری روز مزرعه

برگزاری روز مزرعه با مشاركت انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری تحت عنوان دستاوردهای علمی_ تحقیقاتی در توسعه پایدار پرورش ماهیان خاویاری
اخبار مهم سایت | بازدید: 763 مرتبه | 0 نظر
به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، در راستای افزایش تعاملات با آبزی پروران و انتقال یافته های علمی به مزارع آبزی پروری برنامه ترویجی روز مزرعه با عنوان "ارائه دستاوردهای علمی_ تحقیقاتی در توسعه پایدار پرورش ماهیان خاویاری" با مشارکت انستیتو، اداره کل شیلات استان گیلان، معاونت ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان و دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان، با حضور جمع کثیری از آبزی پروران ماهیان خاویاری، کارشناسان و محققین معین و مروج کشاورزی شهرستان رودسر، اساتید و دانشجویان دانشگاه و کارشناسان علوم شیلاتی در مزرعه پرورش ماهیان خاویاری بهیان در روستای دیودره شهرستان رودسر برگزار شد. مهندس کردی، مدیریت جهادکشاورزی شهرستان رودسر ضمن عرض خیرمقدم به بهره برداران و مهمانان خواستار تعامل بیشتر محققان مراکز تحقیقاتی با آبزی پروران شد. در ادامه دکتر محسنی، معاون پژوهش و فناوری ضمن معرفی سیمای تحقیقات، توانمندی ها و ظرفیت های موجود در انستیتو، مطالبی تخصصی و کاربردی در خصوص تغذیه ماهیان خاویاری در مراحل لاروی ارائه نمود و خاطرنشان کرد شروع تغذیه فعال یكی از بزرگترین چالش های پـرورش تاسـماهیان در مراحل اولیه، به دلیل مـرگ و میـر بـالای لاروهاسـت. بخش اعظم این خوراک از مواد اولیه با منشا دریایی مانند: انواع پودر ماهی و روغن ماهی با قابلیت هضم بالا (به خصوص پودر ماهی کیلکا) تشکیل می دهد. کمبودهای ریز مغذی اعم از مینرال ها، ویتامین‌ها، آنزیم ها، اسیدهای آمینه ضروری، اسیدهای چرب ضروری و فسفولیپیدها تاثیر زیادی در سیستم حیاتی بدن ماهی، عارضه کج شدن ستون فقرات و افزایش تلفات دارد. سپس مهندس پیکران مانا، دبیر محققین معین انستیتو ضمن ارائه عملکرد محققین معین و چالش های احصایی حاصل از بازدیدهای ایشان از پهنه های مختلف در سطح استان، از انتقال مهمترین چالش ها به مراجع بالادستی جهت حل مشکلات آبزی پروران خبر داد و خواستار افزایش تعاملات و انتقال مشکلات آبزی پروران به محققان شد. دکتر قربانی، عضو هیات علمی انستیتو نیز طی سخنانی در خصوص تاثیر استراتژی تغذیه بر شاخص های رشد و بازماندگی لارو فیل ماهی به موضوع اهمیت دفعات غذادهی و نوع غذا جهت تغذیه لارو ماهیان خاویاری و پیشینه استفاده از غذاهای زنده و طبیعی اشاره نمود. در بخش دیگری این برنامه ترویجی دکتر حسین پور ذلتی، عضو هیات علمی انستیتو و محقق معین طرح یاوران تولید به دستاورد علمی ارتقای بهره وری آب با استفاده از فن آوری های نوین از طریق سیستم باز گردشی آب برای توسعه پایدار آبزی پروری اشاره نمود. ایشان به موضوع ضرورت استفاده بهینه از آب درآبزی پروری با اهداف ارتقای بهره وری آب، افزایش تولید در واحد سطح و بهبود راندمان اقتصادی تولید پرداخته و تصریح نمود اجرای موفقیت آمیز پروژه آب برگشتی ضمن ارتقای بهره وری آب، موجب افزایش تولید و ارتقای راندمان اقتصادی گردید. ایشان با توجه به خشکسالی های اخیر و کمبود شدید منابع آبی در کشور به ضرورت بکار گیری فن آوری های نوین در آبزی پروری به عنوان یکی از راهکارهای توسعه پایدار آبزی پروری تاکید کرد. دکتر حلاجیان، کارشناس مروج و محقق معین انستیتو دیگر سخنران این مراسم بود که دستاورد تحقیقاتی_ علمی در خصوص اثر بخشی تفکیک جنسیتی ماهیان خاویاری در مزارع پرورشی را ارائه نمود. به گفته ایشان سن مناسب برای تعیین جنسیت این ماهیان سه سالگی بوده که با استفاده از یکی از روش های تشخیص جنسیت مثل جراحی، لاپاراسکوپی و اولتراسونوگرافی امکان پذیر می باشد. دکتر حلاجیان افزود جدا کردن ماهیان ماده از نر مزایایی همچون افزایش سودآوری (ریالی و ارزی)، پرورش ماهیان تک جنس (ماده) به منظور تولید خاویار، برگشت سریع بخشی از سرمایه در سال سوم پرورش با فروش گوشت ماهیان نر، کاهش 50 درصدی هزینه های پرورش (غذا، آب، برق به دلیل خروج ماهیان نر از چرخه پرورش) و افزایش فضای پرورش را برای پرورش دهنده به همراه خواهد داشت. در این مراسم آقایان دکتر نصرتی از اداره ترویج جهاد کشاورزی استان گیلان و مهندس مژدهی، معاون آبزی پروری شیلات گیلان، طی سخنانی مواردی را در خصوص دستاوردهای ترویجی محققان معین طرح یاوران تولید و اهمیت افزایش تعاملات با بهره برداران و آبزی پروران و  سیمای آبزی پروری ماهیان خاویاری در استان ارائه نمودند. در بخش پایانی این مراسم سخنرانان به پرسش های شرکت کنندگان پاسخ دادند و آبزی پروران حاضر نیز با طرح مشکلات موجود در این صنعت، خواستار توجه بیشتر بخش های تحقیقاتی و اجرایی و مسئولین ذیربط جهت رفع این چالش های موجود شدند.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code