شنبه هجدهم تیر 1401 

برگزاری دوره آموزشی

دوره آموزشی با عنوان "اهمیت استفاده از ضایعات دور ریز آبزیان در تولید فرآورده های با ارزش افزوده" توسط مهندس افشین فهیم، در سالن اجتماعات پارک علم و فناوری استان گیلان ارائه گردید.
اخبار مهم سایت | بازدید: 676 مرتبه | 0 نظر
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان_ یونیدو، دوره آموزشی تحت عنوان "اهمیت استفاده از ضایعات دور ریز آبزیان در تولید فرآورده های با ارزش افزوده" توسط مهندس افشین فهیم، در سالن اجتماعات پارک علم و فناوری استان گیلان ارائه گردید. ضایعات و محصولات جانبی مواد غذایی دریایی در حال حاضر به عنوان یک معضل جدی و خطرناک زیست محیطی محسوب می شود. بنابراین نیاز به مدیریت صحیح و مناسب دارد. تخمین زده می شود حدود 40 درصد محصولات ماهی برای مصرف انسان مورد استفاده قرار می گیرد و 60 درصد محصولات حاصل از آبزیان به عنوان ضایعات می باشد که عمدتاً شامل سر، پوست، باله، استخوان و امعاء و احشاء است. امعاء و احشاء ماهی تقریباً 22 درصد وزن آبزی را تشکیل می دهد و منبع غنی از پروتئازهای گوارشی و در عین حال بسیار فسادپذیر می باشند. چنانچه این ترکیبات مورد استفاده قرار نگیرند باید به عنوان ضایعات یا مواد فرعی با ارزش پایین دور ریخته شوند، چرا که این ترکیبات خود تولید ضایعات اضافی دیگر و مشکلات بعدی را سبب می شوند. ضایعات آبزیان غنی از روغن های بالقوه ارزشمند، مواد معدنی، آنزیم ها رنگدانه ها، طعم ها و غیره می باشند که بسیاری از مواد جایگزین را در برنامه های غذایی، دارویی، کشاورزی، آبزی پروری و صنعتی دارند. علاوه بر تولید مواد غذایی مورد نیاز آبزیان و تولید روغن، به صورت بالقوه در تولید سیلاژ، کود، غذای حیوانات خانگی، پروتئین ماهی هیدرولیز شده و کنسانتره پروتئین ماهی نقش دارند. استفاده های غیر خوراکی آنها عبارتند از: تولید کیتین و کیتوزان رنگدانه کاروتنوئید، استخراج آنزیم، تهیه چرم، چسب، دارو، لوازم آرایشی، مواد شیمیایی با ارزش، کلاژن، ژلاتین و مروارید. در این راستا پروژ ه ای با عنوان "استفاده از ضایعات ماهی در تولید فرآورده های با ارزش افزوده (غذای حیوانات خانگی)" انجام شد. این طرح با توجه به آنکه در تهیه آن از ضایعات ماهی و سایر آبزیان استفاده شده، از جمله طرح هایی است که دارای نوآوری می باشد به این علت که در داخل کشور تاکنون از ضایعات آبزیان در تهیه غذای حیوان خانگی استفاده نشده است و علاوه بر آن ضایعات ماهی و آبزیان به دلیل داشتن میزان پروتئین و اسیدهای آمینه بالا و همچنین میزان زیاد روی و سلنیوم که برای رشد و تکامل حیوان مناسب هست، نقش به سزایی در تغذیه حیوان خانگی داشته و به دلیل ذخایر بالای اسیدهای چرب امگا 3 به نسبت گوشت قرمز دارای مزیت و برتری می باشد.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code