به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، دکتر محمود محسنی، معاون پژوهش و فناوری و عضو هیأت علمی انستیتو یک دوره آموزشی ترویجی وبیناری با عنوان "مدیریت بهینه تغذیه ماهیان خاویاری" با همکاری مؤسسه آموزش و ترویج کشاورزی و مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و منابع طبیعی گیلان، برای تعدادی از محققان و کارشناسان آبزی پروری در سراسر کشور برگزار نمود. ایشان با اشاره به قدمت بیش از 250 میلیون ساله ماهیان خاویاری، وضعیت صید بی رویه و بهره برداری نامناسب از این گونه های ارزشمند دریای خزر را تشریح نموده و خاطر نشان کرد، در گذشته بیش از 90 درصد خاویار دنیا از دریای خزر تامین می شد اما اکنون ذخایر آنها به دلایل متعددی رو به انقراض می باشد. با توجه به ارزش اقتصادی گوشت و خاویار، به تاریخچه تکثیر و پرورش، معایب و مزایای انواع استخرها و گونه های مختلف پرورشی تاس ماهیان جهان و ایران اشاره کرد و تصریح نمود یکی از مهمترین مراحل آبزی پروری بحث تغذیه است که بیش از 60 درصد کل هزینه های تولید را شامل می شود. لذا تغذیه نقش کلیدی در بازماندگی، رشد و سلامت ماهی در مراحل مختلف پرورش این ماهیان دارد. وی در ادامه موضوعات مختلف مرتبط با تغذیه ماهیان خاویاری با تاکید بر اقتصادی نمودن جیره های غذایی و بهره مندی بهینه از پروتئین، چربی، اسیدهای آمینه و چرب ضروری و انواع ویتامین، افزودنی ها و مکمل های غذایی در مراحل مختلف پرورشی و برخی از شاخص های ارزیابی خوراک، فرمولاسیون و تکنولوژی ساخت غذا، مدیریت پرورش و تغذیه از مرحله لاروی و بچه ماهی تا مرحله مولدین را برای فراگیران حاضر در دوره آموزشی ارائه نمود.