به گزارش روابط‌ عمومی انستیتو تحقیقات بین‌المللی ماهیان خاویاری، دکتر ایوب یوسفی، مدیر بخش فیزیولوژی و بیوشیمی انستیتو در برنامه زنده رویش با موضوع اهمیت توسعه آبزی پروری ماهیان خاویاری در شبکه آموزش صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران شرکت نمود. وی در آغاز این گفتگو اظهار داشت ماهیان خاویاری با 27 گونه، بیش از250 میلیون سال قدمت از قدیمی ترین آبزیان شناخته شده در جهان هستند که از این تعداد 5 گونه با ارزش در دریای خزر (کاسپین) به عنوان بزرگترین زیستگاه طبیعی این ماهیان که 90 درصد خاویار جهان را تامین می‌کرده، زیست می‌کنند. ایشان افزودند: خاویار این ماهیان به مروارید سیاه معروف بوده و خاویار ایران بدلیل مرغوبیت و کیفیت آن در جهان شناخته شده می‌باشد. در ادامه به مواردی همچون اهمیت و ارزش غذایی محصولات ماهیان خاویاری (گوشت و خاویار) و فرآورده های جانبی آن (تهیه روغن و کپسول های ویتامینه از کبد ماهی خاویاری، تولید چرم از پوست ماهیان خاویاری، تولید چسب و ژلاتین از کیسه شنا و غیره) اشاره کرد. در پایان نیز فعالیت های شاخص انستیتو از قبیل زنده نگهداشتن مولدین دریایی ماهیان خاویاری پس از تکثیر از طریق میکروسزارین (ریز برش) و استحصال مجدد مواد تناسلی از آنها، استحصال خاویار به روش زنده، را مطرح نمود و راهکارهای ارتقای کیفیت خاویار در راستای حفظ برند جهانی آن و روش های افزایش ماندگاری خاویار را بیان داشت.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code