به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور به نقل از سازمان شيلات ايران، سيد حسين حسيني معاون وزير و رييس سازمان شيلات ايران با اشاره به اهميت موضوع اظهارداشت: در ارتباط با مسائلي كه حائز اهميت سياسي، امنيتي و همچنين اجتماعي مي شود بايد يك استراتژي مشترك داشته باشيم.
وي افزود: در اين راستا مهم ترين مورد، نيازسنجي تحقيقاتي است. همچنين تكنولوژي صيد و يا روش صيد يكي ديگر از موضوعات مهم و قابل طرح است. بايد تكليف را روشن كنيم و به گونه اي عمل نماييم كه اعتماد به بخش تحقيقات و پروژه هاي تحقيقاتي خدشه دار نشود. بايد در ارتباط با ميزان ذخاير و نحوه فعاليت كشتي ها و صيد و صيادي به نتيجه روشن برسيم.
رييس سازمان شيلات ادامه داد: اگر ما در اجرا مشكل داشتيم اين موضوع ربطي به صنعت ندارد. به عنوان مثال بخش تحقيقات اعلام مي كند ما در دريا ذخيره اي داريم و بايد برداشت شود بنابراين با لحاظ كردن بحث هاي سياسي، امنيتي و اجرايي بايد به گونه اي اجرا كنيم كه دچار اشتباه نشويم شايد حتي لازم باشد گاهي در پايش، بازنگري هم صورت بگيرد.
مهندس حسيني وجود روش لانگ لاين و چگينك را فرصت بسيار خوبي دانست كه از قديم هم بوده و اجراي آن كار دشواري نيست. در زمينه بازار و ذخيره هم مشكلي نيست.
معاون وزير و رييس سازمان شيلات در پايان، نحوه عملياتي كردن دستاوردهاي تحقيقاتي را دغدغه اصلي سازمان عنوان كرد و شفاف سازي در خصوص ميزان و نحوه صيد فانوس ماهيان را از بخش تحقيقات خواستار شد.
دكتر رضا نادري معاون امور صيد سازمان شيلات با ارائه توضيحاتي در خصوص تاريخچه و اقدامات انجام شده در خصوص صيد لانگ لاين و وجود ظرفيت هاي خوب در اين زمينه اظهارداشت: ما در مورد صيد لانگ لاين تون ماهيان نيازي به كار پژوهشي نداريم و خوشبختانه امروز در حال توسعه هستيم. مقدار بهره برداري ما امروز مازاد است البته همه كشورهاي حاشيه اقيانوس هند در اين زمينه فعالند و بايد مديريت مناسبي صورت پذيرد.
دكتر بهمني رييس موسسه تحقيقات و علوم شيلاتي كشور اظهارداشت: بايد بتوانيم صيد جايگزين در آب هاي جنوب داشته باشيم. همچنين در مورد صيد به روش لانگ لاين كه بسيار هم مهم است تصميماتي گرفته مي شود و لازم است طي جلسات و بحث هاي كارشناسي نتيجه نهايي جمع بندي و اعلام شود.