به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، چهارمین سخنرانی علمی سال 1400 با عنوان "اهمیت و کاربرد جلبک های دریایی در صنایع مختلف" توسط سرکار خانم دکتر سمیرا جدی، در سالن جلسات مرکز برگزار شد.
دکتر جدی در این ارائه اشاره کرد:
جلبک های دریایی 85 درصد از کل تولید جهانی گیاهان آبزی را تشکیل می دهند به همین دلیل به منزله یکی از بزرگترین تولید کنندگان دریا محسوب می شوند. آخرین گزارش ها، منابع دریایی را به عنوان یک صنعت چند میلیارد دلاری نشان می دهد که رشد سالانه آن در حدود 10 الی 15 درصد است. برداشت تجاری جلبک ها در 35 کشور جهان صورت گرفته و استفاده های مختلفی از آنها می گردد. از نظر تغذیه ای جلبک ها غذاهایی کم کالری، همراه با مقادیر بالای پلی ساکاریدها، پروتئین ها، ویتامین ها، رنگدانه ها، مواد معدنی و پلی فنول ها بوده و به همین دلیل در قرن 21 آنها را غذای دارویی و شفا بخش نام نهادند. برخی از جلبک ها قابلیت مصرف مستقیم انسانی داشته و همچنین می توانند به عنوان جزء فعال در فرمولاسیون سایر محصولات غذایی استفاده شوند. جلبک ها و ترکیبات حاصل از آنها علاوه بر استفاده های غذایی، در تهیه محصولات آرایشی_ بهداشتی، تهیه محیط های کشت میکروبی، تهیه قرص ها، شربت های دارویی و قالب های اولیه دندان کاربرد دارند. علاوه بر اینها برخی جلبک ها قابلیت استفاده در فرمولاسیون غذای دام، طیور و آبزیان و همچنین تولید کودهای کشاورزی را داشته و در این زمینه تاکنون محصولات مختلفی در بازارهای جهانی تولید و عرضه شده است. جلبک ها همچنین می توانند در صنایع کاغذ سازی، نساجی، رنگ سازی، تهیه فیلم های عکاسی، تصفیه فاضلاب، تثبیت خاک و جلوگیری از فرسایش خاک مورد استفاده قرار گیرند.
در پایان نیز پرسش های علمی مطرح و توسط سخنران پاسخ داده شد.