به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی شهید مطهری یاسوج، نشریه ترویجی بیولوژی و اهمیت غذایی گاماروس در آبزی پروری توسط دکتر اسماعیل کاظمی و همکاران از مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی شهید مطهری یاسوج در تالار ترویج دانش و فنون کشاورزی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی منتشر گردید. گاماروس ها از سخت پوستان ناجورپا متعلق به خانواده Gammaridae بوده که نقش و اهمیت زیادی در زنجیره غذائی و پالایش محیط از مواد آلی دارند. تنوع انواع گاماریدها در دریاها و منابع آب های داخلی با تغذیه از ذرات موادآلی محیط با منشاء گیاهی و جانوری و در برخی ازگونه ها از طریق صید طعمه موجب انتقال ماده و انرژی به سطوح بالاتر زنجیره های غذائی محیط زیست می شوند. شناخت گاماروس و دستیابی به بیوتکنیک پرورش آن و غنی سازی بسترهای پرورش این موجود زنده برای تامین نیاز آبزی پروری انسان ها، امر مهمی محسوب می گردد. از جمله منابع غذاهای طبیعی که در تغییر رنگ گوشت ماهی موثر است می توان به گروه سخت پوستان اشاره کرد. با توجه به ویژگی های مناسب گاماروس در صنعت آبزی پروری که شامل هضم پذیری بالا، سهولت شکار، نگهداری طولانی مدت و آسان بودن روند پرورش است، از این رو پیشنهاد می شود که با توسعه مراکز تکثیر و پرورش گاماروس و بهر ه برداری اصولی از منابع طبیعی در زمینه صادرات این محصول، علاوه بر ارز آوری برای کشور، مورد استفاده بهره برداران و تولیدکنندگان آبزیان و محصولات شیلاتی نیز قرار گیرد.