به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان_ یونیدو، نخستین نشست از سلسله نشست های ترویجی با شرکت های فعال و پیشرو در صنعت فرآوری آبزیان، به صورت وبیناری برگزار گردید. دکتر جلیلی، سرپرست مرکز در نخستین سخنرانی به بیان اهداف نشست و همچنین توانمندی های مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان و پتانسیل های موجود در پژوهشکده ها و مراکز تابعه موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در حوزه فرآوری آبزیان و محصولات زیستی پرداخت. وی به وجود فضاهای آزمایشگاهی مناسب و امکان تولید پایلوت طیف گسترده ای از فرآورده های آبزیان با استفاده از امکانات موجود در سالن تولید مرکز اشاره نمود و در ادامه برخی پژوهش های انجام شده، با هدف حفظ کیفیت و افزایش عمر ماندگاری، تنوع بخشی فرآورده های آبزیان و دستیابی به دانش فنی تولید محصولات با ارزش افزوده را مطرح و در انتها نیز به راه اندازی مرکز رشد فرآوری آبزیان و توضیحاتی در مورد حمایت های لازم برای جذب ایده های فناورانه پرداخت. در ادامه مهندس آتش زبان، مدیر پروژه شرکت 21 بیضاء در بندر انزلی ضمن معرفی توانمندی های شرکت 21 بیضاء به معرفی محصولات آماده مصرف، محصولات نیمه آماده مارینادی و دودی و همچنین تجهیزات فضای تولید پرداخت. سپس، مهندس شهرام شاهسونی، رئیس هیئت مدیره فرآورده های دریایی شمسا شمال با نام تجاری Happiness به ارائه کاملی از انواع محصولات تولیدی شرکت و همچنین چالش های تولید، عرضه و بازاریابی محصولات شیلاتی و فرهنگ سازی مصرف آبزیان پرداخته، اعلام نمود که تولید فرآورده های مخصوص گروه های سنی پایین در برنامه های آتی آن شرکت قرار دارد. در ادامه جلسه مهندس شاهین بخشی زاده، مدیر تحقیق و توسعه شرکت ب.آ به معرفی محصولات شرکت پرداخت و نقطه نظرات خود را در مورد افزایش سرانه مصرف آبزیان، افزایش تقاضا و اعتماد سازی مصرف کنندگان مطرح و به چالش های آن شرکت در مورد عدم وجود ماده اولیه با کیفیت بالا و مداوم، در طول سال جهت تامین ماهی و میگو اشاره داشت که در حاشیه نشست، شرکت دلفین سفید فارس و شرکت کاسپین خاویار جهت حل این مشکل اعلام آمادگی کردند. در ادامه، دکتر شریف روحانی، قائم مقام موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، خانم دکتر میر بخش، رئیس بخش زیست فناوری و فرآوری آبزیان موسسه و خانم دکتر محبی درخش، مسئول بخش تجاری سازی و دکتر عبداله زاده، عضو هیئت علمی انستیتو تحقیقات ماهیان خاویاری و مهندس حمید رضا مرادی، مشاور ارشد فرآوری و بازاریابی آبزیان در بخش خصوصی، به بیان نقطه نظرات خود پرداختند و در انتهای نشست، سخنرانان به سوالات حاضرین پاسخ دادند. لازم به ذکر است که این سلسه نشست ها با هدف افزایش تعاملات بخش های تحقیقاتی و علمی کشور با صنعت و با هدف شکل گیری شبکه تحقیقات فرآوری آبزیان با محوریت مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان برگزار می گردد.