دوشنبه بیست و نهم آذر 1400 

برگزاری وبینار آموزشی به مناسبت هفته پژوهش

دو وبینار آموزشی از سری وبینارهای برنامه ریزی شده درهفته پژوهش توسط مهندس افشین فهیم و دکتر سمیرا جدی برگزار شد.
اخبار مهم سایت | بازدید: 762 مرتبه | 0 نظر
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان_ یونیدو، دو وبینار آموزشی از سری وبینارهای برنامه ریزی شده در هفته پژوهش روز یکشنبه مورخ 28 آذر 1400، توسط مهندس افشین فهیم و دکتر سمیرا جدی برگزار شد.
اولین وبینار، تحت عنوان "روش های نوین استخراج آلژینات از جلبک های قهوه ای و کاربرد آن در صنایع مختلف" توسط دکتر سمیرا جدی برگزار گردید. پلی ساکاریدهای استخراج شده از برخی جلبک ها، دارای ویژگی‌های زیست فعالی و عملکردی مناسبی بوده و بر این اساس پتانسیل زیادی برای استفاده در صنایع مختلف را دارا می باشند. یکی از پلی ساکاریدهایی که سالانه به میزان بسیار بالایی در کشور مورد استفاده قرار می گیرد، پلی ساکارید آلژینات می باشد. پلی ساکارید آلژینات در کشور به صورت صنعتی تولید نشده و نیاز کشور به این محصول عمدتا از خارج کشور به خصوص دو کشور چین و نروژ تامین می شود. این امر موجب می شود که سالانه ارز زیادی برای تامین این محصول از کشور خارج شود. سواحل جنوبی کشور دارای گونه های مختلفی از جلبک های قهوه ای بوده که برخی از آنها به صورت طبیعی حجم تولید قابل توجهی داشته و همچنین برخی دیگر از آنها پتانسیل تکثیر و پرورش مصنوعی را نیز دارا می باشند. با توجه به اینکه در کشور دانش فنی استخراج آلژینات و دیگر هیدروکلوییدها به صورت آزمایشگاهی و پایلوت نیمه صنعتی در موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و دانشگاه ها موجود می باشد، در صورت فراهم آوردن جلبک به عنوان ماده اولیه استخراج، می توان به تولید داخلی این ترکیبات اقدام نمود که ضمن اشتغال زایی از خروج ارز از کشور نیز جلوگیری نمود. مطالعات پیشین بیانگر این است که آلژینات های استخراج شده از گونه های مختلف جلبكی دارای فعاليت های زيست فعالی متعددی از قبيل خواص آنتی اكسيدانی، ضد انعقادی، ضد توموری و ضد التهابی می باشند. همچنین آلژینات ها دارای ویژگی های ژئولوژیکی و عملکردی مناسبی نیز هستند. بر این اساس، این پلی ساکارید می تواند در صنایع مختلفی همچون صنایع غذایی، پزشکی، دندانپزشکی، داروئی، نساجی، کاغذسازی و تهیه محصولات آرایشی_ بهداشتی کاربرد داشته باشد.
دومین وبینار با عنوان "تکنولوژی فرآوری ماهی برای بهبود تغذیه کودکان زیر پنج سال" توسط مهندس افشین فهیم برگزار گردید. این مطالعه از یک کارآزمایی تصادفی کنترل شده (RCT) بر روی کودکان زیر پنج سال در دانشگاه سمارنگ اندونزی در سال 2021 بر مبنای اطلاعات مصرف آبزیان با استفاده از روش یادآوری مصرف غذا (FCR) و وضعیت تغذیه آنتروپومتری انجام پذیرفت. با بررسی بر روی"وضعیت تغذیه کودکان در سنین زیر پنج سال" دانشمندان به این نتیجه رسیدند، تکنولوژی فرآوری ماهی بر تغذیه کودکان تاثیر بسیاری دارد. استفاده از ناگت و سوسیس ماهیان آب شیرین (FWF) برای تهیه نوعی برنامه بهبود تغذیه مبتنی بر ماهیان آب شیرین می تواند جامعه را از فوائد تغذیه آگاه سازد. ناگت و سوسیس ماهی دارای محتوای پروتئین و کلسیم بالا بوده، بنابراین نیاز به تولید صنعتی این فرآورده های ماهی به عنوان یک میان وعده مقوی نقش بسیار موثری در تامین پروتئین روزانه کودکان سنین زیر پنج سال خواهد داشت.
در پایان وبینار سخنرانان به نظرات و سؤالات شرکت کنندگان پاسخ دادند.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code