به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، سومین جلسه کارگروه پژوهشی با بررسی 4 دستور کار پژوهشی در سالن جلسات با حضور سرپرست مرکز و اعضای کارگروه برگزار شد. ابتدا دکتر آلبوفتیله، دبیر کارگروه، دستور کار جلسه را قرائت و توضیحات لازم را در مورد نحوه بارگذاری گزارشات علمی- فنی و تحلیلی در سامانه سمپات بیان نمودند. دکتر جلیلی، سرپرست مرکز، توضیحاتی در مورد تقویت فعالیت آزمایشگاهها داشتند و از همکاران تحقیقاتی خواستند که با جدیت بیشتر و با ارائه ایده های پژوهشی، متناسب با امکانات و تجهیزات موجود در آزمایشگاههای مرکز، مشارکت فعال داشته باشند.
در ادامه، مجریان پروژه های در حال اجراء:
1- دکتر سید حسن جلیلی، مجری پروژه "تولید کنسرو فراسودمند ماهی تون با استفاده از ژلاتین هیدرولیز شده حاصل از استخوانهای سر تون ماهیان (مازاد فرآیند تولید کنسرو)"
2- دکتر مینا سیف زاده، مجری پروژه "استخراج کلاژن از پوست کپور ماهيان پرورشی (Cyprinidae) و به کارگيری آن در تهيه کرم پوستی"
توضیحات کاملی در رابطه با وضعیت، پیشرفت کار و مشکلات پروژه های خود ارائه نمودند.
سپس 5 پروژه در دست اجراء:
1- امکان سنجی تولید روغن ساردین ماهیان به منظور مصارف دارویی با تاکید برتاثیر مصرف بر نیتروژن اوره خون (BUN) و کراتینین بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیوی
2- استخراج، ارزیابی ویژگیها و بکارگیری پلی ساکارید سولفاته جلبک Ulva rigida در فرمولاسیون سوسیس گوشت گاو و سوسیس مرغ فراسودمند
3- تولید نوشیدنیهای فراسودمند حاوی کلاژن از پوست ماهی کپور نقرهای
4-تولید قرص های فوکوئیدان تخلیص شده از ماکروجلبک های خلیج فارس و دریای عمان به عنوان مکمل غذایی_ داروئی
5-تولید پایلوت ژلاتین ماهی از پسماندهای فرآوری آبزیان (استخوان های سر تون ماهیان، پوست و استخوان ماهی کپور نقره ای)
مورد بررسی قرار گرفت.
در ادامه جلسه، نظرات اصلاحی برای یادداشت علمی آقای مهندس فهیم توسط اعضای کارگروه ارائه و مقرر گردید بعد از انجام اصلاحات، مجددا در جلسه بعدی کارگروه پژوهشی مطرح گردد. در پایان، دکتر جلیلی در مورد اهمیت اولویتهای پژوهشی سال 1401 توضیحات لازم را بیان نمودند و برای همکاران تحقیقاتی مکلف شد که الویت های پیشنهادی خود را همراه با توجیه پذیری موضوع، در جلسه بعدی کارگروه پژوهشی ارائه دهند.