به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، وبینار علمی با عنوان "پرورش کرم نرئیس با استفاده از آب خروجی پروش ماهیان" توسط دکتر ذبیح اله پژند، مدیر بخش آبزی پروری و عضو هیأت علمی انستیتو در سامانه ویدئو کنفرانس شبکه دانش کشاورزی (شاک) برگزار گردید. در این وبینار به نقش مهم کرم های آنلید (رده کرم های پرتار) در چرخش مواد مغذی، بهبود کیفیت آب، استفاده بهینه از آب خروجی حاصل از پرورش ماهیان خاویاری جهت تغذیه این غذاهای زنده و همچنین تولید همزمان از یک محصول فرعی در آبزی پروری اشاره نمودند. ایشان با بیان اینکه استفاده از غذاهای طبیعی و تازه نسبت به غذاهای فرموله ارزش بیشتری در تولید لاروهای با کیفیت تر دارد و کرم نرئیس یکی از غذاهای زنده با ارزش غذایی بالاست، خاطر نشان کردند مطالعات نشان داده است که کرم های نرئیس در رشد و بازماندگی بچه ماهیان خاویاری در زمان عادت دهی آنها به غذای کنسانتره نقش مهمی دارد. وی تصریح نمودند مطالعات نشان داده است که کرم های پرتار علاوه بر اسیدهای چرب غیر اشباع بلند زنجیره (HUFA)، دارای چندین نوع هورمون از جمله پروستاگلاندین می باشند و این هورمون باعث تحریک رسیدگی جنسی برخی از انواع آبزیان می گردد. شایان ذکر است در این وبینار تخصصی بیش از 87 نفر از محققین، کارشناسان و بهره برداران حوزه آبزی پروری ماهیان خاویاری از مراکز تحقیقاتی و بخش خصوصی سراسر کشور حضور داشتند.