به گزارش روابط عمومی پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور_ گیلان، سخنرانی علمی با عنوان "طراحی مزارع کوچک تکثیر و پرورش ماهی قزل آلا رنگین کمان" توسط مهندس محمود نوان مقصودی از محققین این پژوهشکده به صورت وبینار برگزار گردید.۲۰۶گونه ماهی از خانواده سالمونیده از جمله قزل آلای رنگین کمان، سالمون، چار ، کورگونوس ها وجود دارند. زادگاه اصلی آنها امریکایی شمالی و ایالت آلاسکا می باشد که به مرور زمان به سرتاسر جهان انتشار یافته اند. امروزه پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان در استخرها کوچک و بزرگ در روستاها و حاشیه رودخانه ها توسعه زیادی یافته اند و هر روز نیز شیوه های پرورش گونه های این خانواده توسعه می یابد . وبینار فوق کوششی در جهت آشنایی با این خانواده و رفع برخی تنگناهای پرورشی ماهیان سردآبی بود. ماهیان سردآبی تکثیر وپرورش آنها تابع درجه حرارت است دامنه مطلوب درجه حرارت ۴ تا ۲۲ سانتیگراد و دامنه ایده آل آن ۱۴تا ۱۷ درجه سانتیگراد و دامنه pH بین ۶ تا ۸ برای این ماهیان مناسب است. مقدار حجم آب برای ماهیان برای یک گرمی حداقل ۰/۲۵ لیتر در دمای آب ۵ درجه سانتیگراد تا ۴/۵-۳/۵ لیتردر دقیقه در دمایی آب ۲۰ درجه سانتیگراد است وبا افزایش دمای آب به حداکثر ۹۵ لیتر در دقیقه برای ۱۰۰۰ ماهی با وزن ۵۰۰ گرمی می رسد. دبی آب در سریز استخرها بین ۱۴-۰/۷لیتر در دقیقه است ابعاد تانک ها یا مخازن ۰/۵ تا ۱۰۰مترمکعب با جنس فایبرگلاس، بتونی،پلی پروپلین متفاوت است . مقدار غذا برحسب وزن بدن و درجه حرارت ۳/۵-۰/۵ درصد است.