به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، در راستای اجرای طرح یاوران تولید با هدف ترویج از ظرفیت های علمی- تحقیقاتی، دکتر محمود محسنی و دکتر امید جعفری اعضای هیأت علمی انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری با حضور مهندس آقاجانی مدیریت جهاد کشاورزی، سرکار خانم رستمی مسئول ترویج، مهندس نوری ثابت رییس مرکز ترویج پهنه جوکندان و مهندس سعادت کارشناس اداره شیلات شهرستان تالش، از مجموعه قروق تالش به عنوان یکی از مهم ترین مراکز تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری در کشور، بازدید به عمل آوردند. در این بازدید ابتدا امام قلی وند، مدیرعامل شرکت مروارید قروق تالش از چالش های پیش روی این صنعت مانند فروش گوشت و خاویار، تامین غذای با کیفیت و مشکلات مربوطه مطالبی را مطرح نمود. ایشان از اهداف و موفقیت های این شرکت، مانند دستیابی به افزایش درصد بازماندهی لاروها، تولید خاویار با کیفیت بالا جهت رقابت با رقبای خارجی مواردی را بیان نمود. سپس طی نشستی در دفتر مدیریت شرکت مذکور، دکتر محمود محسنی از مهم ترین پروژه های تحقیقاتی انجام شده بر روی ماهیان خاویاری در انستیتو توضیحاتی را ارایه نمود و آمادگی انستیتو در نظارت و کنترل دقیق جیره های غذایی در مراحل مختلف رشد، افزایش تولید در واحد سطح، انجام مراقبت های بهداشتی، استفاده بهینه از محصولات جانبی جهت ارزش افزوده آنها را بیان نمود و پیشنهاد انجام یک طرح پایلوت تحقیقاتی- ترویجی را در مزرعه ایشان مطرح کرد که این پیشنهاد مورد موافقت امام قلی وند مدیر عامل شرکت مذکور قرار گرفت. یکی از مهم ترین مباحث مطروحه در این نشست موضوع تهیه شناسنامه ژنتیکی برای مولدین فیل ماهی بود که اهمیت کار و روش های انجام آن توسط دکتر جعفری تبیین گردید. در ادامه امام قلی وند مدیرعامل شرکت مذکور در خصوص مزایا و معایب و تفاوت روش های مختلف تهیه شناسنامه ژنتیکی سؤالاتی را مطرح کرد که توضیحات لازم داده شد. در پایان دکتر محسنی معاونت محترم پژوهشی انستیتو پیشنهاد داد: یک دوره آموزشی برای کارشناسان و کارگران مجموعه قروق تالش توسط محققان معین مروج این انستیتو برگزار گردد. بنابراین مقرر شد نحوه برگزاری، زمان و مکان انجام آن بعد از هماهنگی طرفین برنامه ریزی و اجرا شود.