به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، در راستای اجرای طرح یاوران تولید با هدف ترویج از ظرفیت های علمی_ تحقیقاتی، دکتر محمود محسنی و دکتر امید جعفری، اعضای هیأت علمی انستیتو با حضور مهندس آقاجانی، مدیریت جهاد کشاورزی، سرکار خانم رستمی، مسئول ترویج، مهندس نوری ثابت، رئیس مرکز ترویج پهنه جوکندان و مهندس سعادت، کارشناس اداره شیلات شهرستان تالش، از مجموعه قروق تالش به عنوان یکی از مهم ترین مراکز تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری در کشور، بازدید به عمل آوردند. در این بازدید ابتدا آقای امام قلی وند، مدیر عامل شرکت مروارید قروق تالش از چالش های پیش روی این صنعت مانند فروش گوشت و خاویار، تامین غذای با کیفیت و مشکلات مربوطه مطالبی را مطرح نمودند. ایشان از اهداف و موفقیت های این شرکت، مانند دستیابی به افزایش درصد بازماندهی لاروها، تولید خاویار با کیفیت بالا جهت رقابت با رقبای خارجی مواردی را بیان نمودند. سپس طی نشستی در دفتر مدیریت شرکت مذکور، دکتر محمود محسنی از مهم ترین پروژه های تحقیقاتی انجام شده بر روی ماهیان خاویاری در انستیتو توضیحاتی را ارایه نمودند و آمادگی انستیتو در نظارت و کنترل دقیق جیره های غذایی در مراحل مختلف رشد، افزایش تولید در واحد سطح، انجام مراقبت های بهداشتی، استفاده بهینه از محصولات جانبی جهت ارزش افزوده آنها را بیان نمودند و پیشنهاد انجام یک طرح پایلوت تحقیقاتی_ ترویجی را در مزرعه ایشان مطرح نمودند که این پیشنهاد مورد موافقت آقای امام قلی وند مدیر عامل محترم شرکت مذکور قرار گرفت. یکی از مهم ترین مباحث مطروحه در این نشست موضوع تهیه شناسنامه ژنتیکی برای مولدین فیل ماهی بود که اهمیت کار و روش های انجام آن توسط دکتر جعفری تبیین گردید. در ادامه آقای امام قلی وند در خصوص مزایا و معایب و تفاوت روش های مختلف تهیه شناسنامه ژنتیکی سؤالاتی را مطرح کردند که توضیحات لازم داده شد. در پایان دکتر محسنی، معاونت پژوهشی انستیتو پیشنهاد دادند تا یک دوره آموزشی برای کارشناسان و کارگران مجموعه قروق تالش توسط محققان معین مروج این انستیتو برگزار گردد، مقرر شد نحوه برگزاری، زمان و مکان انجام آن بعد از هماهنگی طرفین برنامه ریزی و اجرا شود.