به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، دوره آموزشی مصوب تخصصی با عنوان " کاربرد تکنیک های ژنتیک مولکولی در مطالعات آبزیان با تاکید بر ماهیان خاویاری " توسط خانم دکتر شیرین جمشیدی، عضو هیئت علمی بخش ژنتیک و بیوتکنولوژی انستیتو به صورت وبینار برگزار گردید.
در این دوره آموزشی وی ضمن ارائه مفاهیم و تعاریف ژنتیک کلاسیک و مولکولی و بیان تفاوت آنها، حفظ تنوع زیستی و تامین اهداف امنیت غذایی را از علل اصلی ضرورت توجه به مباحث ژنتیک کلاسیک و ژنتیک مولکولی در علوم مربوط به آبزیان از جمله تاس ماهیان دریای خزر عنوان کردند.
ایشان در سخنان خود علاوه بر تشریح مباحث تئوری روش ها و تکنیک های کاربردی در مطالعات مولکولی و سیتوژنتیک ماهیان خاویاری؛ به روش های عملی برخی از مباحث ژنتیک مولکولی نظیر نگهداری طولانی مدت بافت تاس ماهیان، استخراج RNA و DNA، واکنش زنجیره پلی مراز، روش های مختلف کلون کردن ژن و ساخت سلول های مستعد و محیط کشت، روش های آشکار سازی ژن ها روی ژل آگارز و آکریل آمید اشاره کردند. همچنین در این وبینار مباحث پر اهمیت در زیست فن آوری آبزیان شامل ایجاد ماهی تراریخته پرورشی و آکواریومی، اهدف تولید آبزیان تراریخته و چگونگی انجام آن و نیز مباحث مولکولی مرتبط با موضوع افزایش تولید و حفظ تنوع زیستی ماهیان خاویاری مانند حفظ سلول های بنیادی جنسی، ردیابی تقلب در خاویار، هیبریداسیون تاس ماهیان، ردیابی بیماریهای عفونی و مطالعات جمعیت شناسی ماهیان خاویاری ارائه شده و مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
در پایان این دوره آموزشی مصوب که با حضور کارشناسانی از انستیتو و مراکز تحقیقاتی وابسته به مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور برگزار شد، طی انجام آزمون علمی میزان فراگیری شرکت کنندگان مورد ارزیابی قرار گرفت.