به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، در راستای اجرای طرح یاوران تولید با هدف بهره مندی از ظرفیت های علمی محققان و انتقال دانش فنی حاصل از آخرین یافته های تحقیقاتی و نیز ترویج و ارتقای سطح دانش آبزی پروران، برنامه روز مزرعه شیلات توسط کارشناسان معین مروج انستیتو دکتر ذبیح الله پژند، عضو هیأت علمی و مدیر بخش آبزی پروری، دکتر مهدی معصوم زاده، مهندس نعمت پیکران مانا و مهندس سید علی موسوی و با حضور روسای اداره شیلات، مرکز ترویج خدمات جهادکشاورزی، مروجین و بهره برداران و آبزی پروران شهرستان املش، در مزرعه پرورش ماهیان خاویاری آقای ابراهیم شاعری، واقع در روستای کرف محله شهرستان املش برگزار شد. در ابتدای این برنامه از زیرساخت ها و ظرفیت مزرعه در حال فعالیت که دارای سه حوضچه پرورش انواع ماهیان خاویاری (فیل ماهی، ازون برون و سیبری با اوزان 400 گرم تا دوکیلوگرم) بازدید به عمل آمد و نکات فنی و تخصصی در حین بازدید توسط کارشناسان معین ارائه شد. در ادامه مهندس صفری رئیس اداره شیلات شهرستان املش، ضمن معرفی توانمندی های شهرستان املش در حوزه آبزی پروری، میزان تولید و پرورش انواع ماهیان سردآبی، گرمابی و خاویاری در شهرستان املش را 225 تن در سطحی معادل 26 هکتار عنوان نموده و هدف از برگزاری روز مزرعه شیلات را بالا بردن سطح دانش آبزی پروران به منظور افزایش راندمان تولید در بخش آبزی پروری بویژه ماهیان خاویاری با کمک بهره گیری از انتقال یافته ها و فناوری های جدید محققان به عرصه تولید و تلاشگران عرصه شیلات دانستند. در این مراسم که با حضور 15 نفر از آبزی پروران، مروجین و کارشناسان ترویج جهادکشاورزی شهرستان املش برگزار شد، محققان معین انستیتو به مواردی همچون نحوه آماده سازی استخر، ماهی دار کردن، رقم بندی و زیست سنجی ماهیان، تامین بچه ماهی سالم، نحوه برآورد میزان غذا و تامین خوراک مناسب و با کیفیت، راه های حذف آهن و دی اکسید کربن آب چاه از طریق نصب برجک های هوا ده یا کانال کشی اطراف حوضچه ها، پیشگیری از بیماری ها، نحوه ضدعفونی و قرنطینه ماهیان، ضدعفونی ابزار آلات و شستشوی حوضچه ها اشاره نموده و ضمن تشریح موارد مذکور به سوالات آبزی پروران پاسخ دادند. در پایان، آبزی پروران ضمن قدردانی و ابراز خرسندی از برگزاری برنامه روز مزرعه، خواستار ارتباط تنگاتنگ کارشناسان مروج با آبزی پروران، در راستای انتقال یافته های پژوهشی کاربردی ازطریق بازدید های دوره ای، برگزاری دوره های آموزشی، روزمزرعه و انتشار کتابچه های ترویجی شدند.