یک شنبه بیست و چهارم اسفند 1399 

شکوفایی ریزجلبک‌ها با تصاویر ماهواره‌ای رصد می‌شود

رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان ـ بندرعباس، از بررسی شکوفایی ریزجلبک‌ها با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای در آب‌های خلیج فارس خبر داد.
اخبار مهم سایت | بازدید: 919 مرتبه | 0 نظر
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، محمد صدیق مرتضوی رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان ـ بندرعباس، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی فارس، با اشاره به اینکه در خلیج فارس و دریای عمان به تکرار، شکوفایی ریزجلبک‌ها به صورت تغییر رنگ آب همراه با خسارت ناچیز و یا حتی بدون اثرات مخرب بر آبزیان دیده شده، گفت: اثرات مخرب این پدیده ممکن است مرگ و میر انواع ماهیان، پرندگان دریایی و ساحلی، پستانداران دریایی و بی مهرگان آبزی و دیگر آبزیان باشد. البته علاوه بر آن در برخی موارد این پدیده با بوی بد همراه بوده که مشکلاتی برای مردم بومی منطقه ایجاد می‌کند.
رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان ـ بندرعباس افزود: به همین دلیل لزوم پایش پیوسته آبهای ساحلی به منظور شناسایی ریزجلبک‌های شکوفا شده و اقدام به موقع برای کاهش آنها که گاهی مضر هستند، بسیار مهم است.
مرتضوی ادامه داد: تصاویر ماهواره‌ای با پوشش‌های منظم از محدوده‌های وسیع و قدرت تفکیک مکانی و زمانی مختلف، امکاناتی را فراهم می‌کند که با توجه به ویژگی‌های طیفی رنگدانه فتوسنتزی در سطح آب و امکان شناسایی آنها با تصاویر اپتیکی و پردازش آنها شکوفایی ریزجلبک را پایش کرد.
وی شناسایی گونه‌های عامل شکوفایی جلبکی از طریق نمونه برداری میدانی، تعیین پراکنش و تراکم جغرافیایی ریزجلبک‌ها با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای و ایجاد الگوریتم جدید در خلیج فارس بین داده‌های میدانی و ماهواره‌ای برای کلروفیل A، تراکم ریزجلبک و دما را از مهمترین اهداف پروژه بررسی شکوفایی ریزجلبکی در خلیج فارس و دریای عمان با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای دانست.
این مقام مسئول عنوان کرد: برای انجام این پروژه 31 ایستگاه به طور کلی مشغول به کار هستند که 12 ایستگاه در آب‌های اطراف جزیره هرمز، لارک، قشم و بین قشم و بندرعباس، 10 ایستگاه در خط ساحلی بندرعباس، 6 ایستگاه در منطقه غرب استان از ملو تا بندر کنگ و 3 ایستگاه در شرق در منطقه سیریک در نظر گرفته شده است.
مرتضوی با بیان اینکه نتایج آنالیزها در دی و بهمن سال 1399 حاکی از شکوفایی جلبکی با گستردگی کم و مدت کوتاه بود، گفت: افزایش تاثیر در ضریب خوداتکایی، صرفه جویی ارزی، اشتغال، تولید پایدار، آثار مثبت زیست محیطی و حفظ منابع پایه از مواردی است که اهمیت موضوع این طرح را توجیه می‌کند.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code