به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، بیماری های ماهی به عنوان بزرگترین عامل خطر در آبزی پروری تجاری مطرح هستند. بنابراین شناخت اکولوژی و اپیدمیولوژی عوامل عفونی خسارت در سیستم آبزیپروری واجد اهمیت است. معمولا بیماریها در همه جمعیت های جانوری از جمله آبزیان عامل محدود کننده هستند که شیوع آنها در اکوسیستم تحت تاثیر عوامل عفونی، استرسها و فاکتورهای محیطی قرار میگیرد. شیوع پاتوژن ها خصوصاً عوامل ویروسی از فاکتورهای مهمی هستند که صنعت ماهیان پرورشی را تحت تاثیر قرار می دهند؛ لذا شناخت کامل عوامل بیماریزا اعم از علائم آنها، راه های انتقال، شدت بیماری زایی، کنترل و درمان از مهمترین راه جلوگیری از بروز تلفات و ضرر اقتصادی در مزارع پرورشی است. بنابراین در دوره مذکور که توسط دکتر مینا آهنگرزاده، تدریس شد، این عوامل به بحث و تبادل نظر گذاشته و مطالب ارزنده ای در این خصوص به بهره برداران و علاقه مندان ارائه گردید.