به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، در این مراسم که روز سه شنبه مورخ 4 شهریور 1399 برگزار شد، دکتر نصراله زاده رییس پژوهشکده، ضمن یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر، گفت: یکی از سیاست های موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، ارتباط پژوهشکده ها و مراکز با بخش های اجرایی، دانشگاهی و بخش خصوصی می باشد که در این طرح، یعنی تولید بیوسیلاژ در سال جهش تولید محقق گردید.
وی، با اشاره به اینکه طرح مذکور، با حمایت مالی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مازندران، انجام گرفت، افزود: طرح الزامات پایلوت تولید بیوسیلاژ در سه منطقه کشور در موسسه جهت تسری این محصول و دانش فنی آن در دستور کار قرار گرفته است.
در ادامه دکتر بهمنی از اثربخشی این پروژه در صنعت و اشتغال زائی در جهت استفاده از  ضایعات آبزیان و طیور در استان مازندران سخن گفت و ادامه داد: این محصول به لحاظ قیمت ارزانتر، واجد باکتری های پروبیوتیک، درصد پروتئین و قابلیت هضم پروتئین بالا، زمان ماندگاری طولانی‌تر و تکنولوژی تولید ساده‌تر قابل رقابت با سایر محصولات مشابه نظیر پودر ماهی و گوشت است. 
مهندس حسین زادگان در ادامه عنوان کرد: به لحاظ قیمت بالای پودر ماهی، معرفی آلترناتیوهای جدیدتر از جمله بیوسیلاژ می تواند قیمت نهایی ماهی را به مراتب کاهش دهد و در نتیجه سرانه مصرف را در کشور بالا ببرد.
وی تاکید کرد: شرکت های خصوصی باید به اینگونه محصولات و بهره گیری از دانش فنی و تکنولوژی های جدید اعتماد داشته باشند و نسبت به سرمایه گذاری در این خصوص اقدام کنند.
در پایان دکتر صفری مجری طرح، اهداف اجرای این طرح را استفاده بهینه از ضایعات آبزیان و طیور و کاهش تبعات زیست محیطی آنها و همچنین معرفی آلترناتیوهای جدید جایگزین با پودر ماهی در جیره آبزیان معرفی کرد.
بنابراین گزارش، دانش فنی تولید بیوسیلاژ را می توان به صورت صنعتی به کار گرفت، زیرا این محصول دارای توجیه اقتصادی بوده و به واسطه سودآوری بالا و ساماندهی ضایعات، می توان آن را از مهمترین طرح های قابل اجرا در جهش تولید در نظر گرفت.
گفتنی است مهندس حسین زادگان استاندار محترم مازندران، زارعی نماینده محترم مجلس شورای اسلامی، دکتر بهمنی  رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مهندس شهیدی فر رییس سازمان جهاد کشاورزی استان، دکتر اسحاقی مدیر کل شیلات استان مازندران، رضوانی مدیرکل دامپزشکی استان مازندران، حجت الاسلام فلاح و حاجی پور مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی، مهندس رضائی فرماندار ساری، دکتر رمضانپور رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران و مدیران عامل شرکت های خصوصی (شرکت گیاه کاسپین مازند و شرکت صدف ماهی) و سایر مسئولین استان و شهرستان در مراسم رونمائی از پایلوت تهیه بیوسیلاژ از ضایعات آبزیان و طیور شرکت نمودند.
 برای مشاهده فیلم گزارش این خبر، به لینک زیر مراجعه کنید: 
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code