به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، رییس مرکز تحقیقات شیلات آبهای دور چابهار در مصاحبه ای که با خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان داشت، گفت: این طرح تحقیقاتی پس از شناسایی یک نوع جلبک در آبهای تالاب ساحلی، از سال96 آغاز شد.
اژدری افزود: محققان این مرکز با جداکردن رنگدانه بتاکاروتِن که عامل ایجاد رنگ صورتی در برخی آبهای مناطق ساحلی است موفق شدند آن را در محیط آزمایشگاه خالصسازی کنند.
وی گفت: تحمل بالا نسبت به شوری و گرما و ایجاد یک شغل در هر هکتار مزرعه پرورشی، از مزایای پرورش این جلبک است.
رئیس مرکز تحقیقات شیلات آبهای دور چابهار افزود: در این طرح تجاری که در صنایع غذایی و بهداشتی کاربرد دارد، هر کیلو رنگدانه بین یک تا سه هزار دلار در بازارهای جهانی بفروش میرسد.
زهرا امینی محقق این طرح نیز گفت: بتاکاروتِن موجود در ریز جلبک دونالیلا دارای خواص آنتی اکسیدان و ضدسرطان است.
برای مشاهده این گزارش، به لینک زیر مراجعه کنید: