چهارشنبه بیست و نهم مرداد 1399 

سخنرانی علمی در پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی_ گیلان

سخنرانی علمی با عنوان "کاربرد میدان های الکتریکی پالسی (Pulse Electric Fields) در صنایع فرآوری گوشت و ماهی" در بخش فرآوری پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی برگزار شد
اخبار مهم سایت | بازدید: 969 مرتبه | 0 نظر
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی_ گیلان، سخنرانی علمی با عنوان "کاربرد میدان های الکتریکی پالسی (Pulse Electric Fields) در صنایع فرآوری گوشت و ماهی" در روز 28 مرداد سال جاری، سالن همایش بخش فرآوری توسط مهندس افشین فهیم ارائه گردید. میدان الکتریکی پالسی (Pulse Electric Fields) یکی از روش های پردازش بر مبنای الکتریسیته است. این خصوصیات باعث می شود PEF یک تکنیک امیدوار کننده برای ایجاد اختلال در سلول های بیولوژیکی در ماتریس مواد غذایی باشد و هیچ گونه اثر مضر بر ویژگی های محصولات غذایی نداشته باشد. کاربرد PEF برای کالاهای غذایی به خوبی تعریف شده است. در واقع از آن به عنوان یك روش جدید جهت حفظ مواد غذایی به کار گرفته می شود كه توانایی تولید غذاهایی با کیفیت عالی و خواص حسی و ماندگاری را دارد. بررسی شده است که درمان با فشار بالا بر بافت و ریز ساختار گوشت و ماهی تأثیر می گذارد فشار بین 200 تا 400 مگاپاسکال بستگی به نوع محصول دارد. در این فشارها بسته به دما و زمان میکروارگانیسم ها تا حدودی غیرفعال می شوند، به عنوان مثال کلیه فرایندهای سنتی برای گوشت و محصولات ماهی مانند ذخیره سازی منجمد، خشک کردن، نمک زدن و کنسرو دارای اثر متوسط تا شدید بر ریز ساختار محصول نسبت به محصول تازه است. تنها فرآيندهايي كه تاثير چنداني بر ريز ساختار ندارند نگهداری در سرما و بسته بندي اتمسفر تغيير يافته است اما پس از آن محصول نسبت به فرآيند های سنتی دارای ماندگاری محدودی است. به ویژه، در حال حاضر تحقیقات بر روی دو کاربرد اصلی این تکنیک از جمله غیرفعال سازی میکروبی به روش غیر حرارتی و بهبود انتقال توده از طریق اختلال در سلول دارد. این کاربردها در شرایط مختلف پردازش انجام می شود زیرا غیر فعال کردن میکروب بر روی سلول های کوچک عمل می کند در حالی که پدیده انتقال توده معمولاً شامل اختلال در ساختارهای بزرگتر مانند غدد گیاهان معطر است. توانایی PEF در انجام کارآمد اهداف فوق به عوامل مختلفی از جمله تعداد و مدت زمان پالس های الکتریکی و خصوصیات سلول بستگی دارد.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code