شنبه بیست و پنجم مرداد 1399 

برگزاری نشست مشارکت در اجرای پروژه‌های فناورانه جلبک میان سه مجموعه تحقیقاتی

نشست مشارکت در اجرای پروژه‌های فناورانه جلبک میان موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد.
اخبار مهم سایت | بازدید: 1192 مرتبه | 0 نظر
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، دکتر محمود بهمنی در نشست مشارکت در اجرای پروژه‌های فناورانه که به صورت وبینار برگزار شد، با اشاره به اهمیت جلبک در عرصه‌های مختلف، گفت: فعالیت‌های تحقیقاتی در زمینه جلبک شناسی و کاربری آنها درحوزه‌های مختلف از اوایل دهه‌ی 1370 در مرکز تحقیقات شیلاتی آبهای دور واقع در چابهار آغاز شد که طی آن شناسایی جلبک‌ها به انجام رسید.
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، افزود: در ساحل چابهار که طول آن به 300 کیلومتر می رسد بیش از 180 گونه جلبک شناسایی شده است.
به گفته وی، در حال حاضر 8 مرکز و پژوهشکده وابسته به موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، پژوهش‌های مربوط به جلبک را انجام می دهند و هم اکنون 6 فایکولب دراین مرکز و پژوهشکده‌ها فعالیت دارند. 
دکتر بهمنی با بیان اینکه کارگروه ملی جلبک با محوریت موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و همکاری پنج موسسه و پژوهشکده دیگر در سال 1394 فعالیت خود را آغاز کرد، بیان داشت: تدوین سند ملی جلبک و شش برنامه راهبردی مربوط به آن از دستاوردهای این کارگروه محسوب می شود. بنابراین با توجه به ظرفیت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری موجود در مجموعه‌های عضو این کارگروه، امید می رود بتوان به دستاوردهای دیگری در این زمینه دست یافت که مسائل مختلف در صنایعی مانند داروسازی، دامپزشکی، دامپروری و نیز تغذیه انسان را حل کند. 
این مقام مسئول: اضافه کرد: با شکل‌گیری بانک میکرو جلبک در موسسه، گونه‌های مختلف آن در این مجموعه نگهداری می شود.
در ادامه دکتر حافظیه معاون پژوهش و فناوری موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، گزارش مبسوطی از عملکرد این موسسه درباره فعالیت ها و پژوهش های مربوط به جلبک ارائه داد. همچنین دکتر خوش‌خلق سیما، دکتر حسینی سالکده و دکتر امین حجازی از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی گزارشی از عملکرد پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در زمینه جلبک و ریز‌جلبک ها ارائه دادند. در این راستا تولید در بخش های نانو و ژئومیکس جلبک از جمله مواردی بود که این پژوهشگاه در قالب همکاری مشترک پیشنهاد داد. همچنین دکتر آقا شاهی از موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، به مشارکت در کارگروه جلبک و گیاهان آبزی و فعالیت های پژوهشی بر روی عملکرد جلبک‌ها در تغذیه دام و طیور اشاره کردند. 
آقای دکتر اژدری  از مرکز تحقیقات آبهای دور(چابهار) و دکتر نصرالله‌زاده از پژوهشکده اکولوژی دریای خزر از طریق اسکای روم در جلسه حضور داشتند و نظرات خود را درباره پروژه‌های مربوط به جلبک مطرح کردند. 
توسعه دانش فنی سیستم های کشت جلبک با حجم بالا در مناطق مختلف با توجه به شرایط اقلیمی، توسعه دانش فنی تولید و تامین استوک ریز‌جلبک‌های مورد نیازبرای صنعت آبزی پروری، فرمولاسیون جیره‌ غذایی دام، طیور و آبزیان با استفاده از فراورده‌های ریز‌جلبکی، توسعه بانک جلبک‌های بومی، دستیابی به دانش فنی نشاء جلبک‌های دریایی از طریق کشت بافت، استخراج فراورده‌های بیولوژیک از جلبک‌ها و به کارگیری آنها در صنایع، از مصوبات این نشست بود. 
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code