خانواده ماهیان تون از نظر اقتصادی برای کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه بسیار اهمیت داشته و همچنین منبع غذایی مهمی می باشد. این خانواده تقریباً دارای ۴۰ گونه میباشد که در اقیانوسهای اطلس، هند، آرام و دریای مدیترانه یافت میشوند. آنها ماهیان ویژهای هستند. آنها میتوانند به مقدار قابل توجهی از آب بیرون جهیده، در دستههای بسیار بزرگ و مسافتهای بسیار طولانی سفر کرده و جالب است بدانید که آنها در شرایط خاصی خونگرم هستند. همچنین آنها در یک کار گروهی با دلفینها از یکدیگر در مقابل تهاجم کوسهها محافظت میکنند. اما این همه داستان نیست! با توجه به خواص گوشت این ماهیان ما بیشتر باید درباره این گونه ارزشمند بدانیم! گوشت این ماهیان سرشار از امگا ۳ و همچنین غنی از مواد معدنی، پروتئینها و ویتامین ب۱۲ میباشد. در نتیجه با این همه مزیت اختصاصی در ماهیان خانواده تون و تقاضای بالای مصرف جهانی، این گونه در معرض تهدید صید بیرویه و نابودی نسل قرار دارد. به همین دلیل و جهت محافظت از خانواده بزرگ تون ماهیان، در سال ۲۰۱۶ میلادی، مجمع عمومی سازمان ملل در قطعنامه شماره ۷۱/۱۲۴خود دوم می (۱۳ اردیبهشت) را به نام «روز جهانی تون ماهیان» نامگذاری کرد. این اقدام بر حفظ ذخایر تون ماهیان و مدیریت پایدار در زنجیره صید تا مصرف آن تاکید دارد. بسیاری از کشورها به جهت امنیت و ایمنی غذایی، توسعه اقتصادی، اشتغال، درآمدهای عمومی، معیشت جامعه صیادی، مسائل فرهنگی و توریسم به منابع ماهیان تون وابسته هستند. این بدان معنی است که در جهت محاظت از ذخایر این گونه، حفظ محیطزیست دریایی و رساندن این امانت به دست آیندگان، همه ما موظف به بالا بردن دانش و اطلاعات عمومی در خصوص روشهای حفظ و توسعه پایدار در صنعت صید و فرآوری تون ماهیان هستیم.