به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی- گرگان، به مناسبت روز جهانی شیلات به همت انجمن علمی شیلات و با همکاری دانشکده شیلات و محیط زیست دانشگاه؛ دومین نشست هم اندیشی در خصوص بررسی پتانسیل های استان گلستان در صنعت ماهیان خاویاری در محل تالار خلیج فارس دانشکده شیلات، محیط زیست و با حضور اساتید دانشگاهی، مدیرکل دفتر بازسازی سازمان شیلات، مدیرکل شیلات استان، رئیس مرکز و دیگر کارشناسان برگزارشد. از محورهای این نشست می توان به مواردی چون پتانسیل استان گلستان در تکثیر، پرورش و صید ماهیان خاویاری، نیازمندی های صنعت ماهیان خاویاری، بازار داخلی و بین المللی ماهیان خاویاری و فرآورده های ارزش افزوده آن و چالش های پیش روی تولید غذای ماهیان خاویاری از لارو تا مولد اشاره کرد. مدیر کل شیلات استان گلستان در این نشست گفت: یکی از دغدغههای استان گلستان از سال ۱۳۹۴ این است که استان گلستان از حالت تک محصولی (میگو) خارج شود. وی در خصوص پرورش ماهیان خاویاری در استان گلستان گفت: این موضوع در مزارع منفرد و مزارع مجتمع در ۴ مزرعه در شهرستانهای بندرگز، کردکوی و علیآباد در حال انجام است. در ادامه مهندس کرمی راد، مدیر کل دفتر بازسازی و حفاظت از آبزیان سازمان شیلات کشور گفت: وجود اقلیم مناسب برای پرورش ماهیان خاویاری، وجود نیروی انسانی، داشتن تجربه و دانش فنی متخصصان، وجود ارزشمندترین گونه ماهیان خاویاری در آبهای بومی ایران از جمله علل توسعه پرورش ماهیان خاویاری در کشور است .مهندس کرمیراد در پایان گفت: استان گلستان بعد از استانهای مازندران وگیلان با تولید ۵۴/۵ تُن گوشت خاویار و ۰/۲ تُن خاویار، در جایگاه سوم پرورش ماهیان خاویاری قرار دارد.