به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، در این کنگره بر اهمیت غذای حلال بر سلامت جسم و روان انسان تأکید شد و رعایت موارد توصیه شده در قرآن کریم که مورد توجه دانش پزشکی نیز نیز می باشد مورد تاکید مجدد قرار گرفت .
دکتر فریبرز شجاعی مشاور عالی سازمان ملی استاندارد کشور نیز در این همایش با اشاره به روند شکلگیری استانداردهای مرتبط با غذای حلال در ایران و دنیا به ارائه گزارشی از فعالیتهای سازمان ملی استاندارد در این زمینه پرداخت.
به گفته رئیس کمیته اجرایی این کنگره 118 مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال شده است. از آن میان 57 مقاله از سوی هیأت داوران انتخاب که 42 مقاله بصورت سخنرانی و 15 مقاله بصورت پوستر طی دو روز، در این کنگره ارائه شد و نهایتا مقاله سخنرانی آقای دکتر کاکولکی (دکترسید جلیل ذریه زهرا، دکتر عیسی شریف پور و دکتر سید امیر علی انوار) با عنوان ماهی، غذای حلال به عنوان مقاله برتر کنگره شناخته و مدالیوم و لوح تقدیر کنگره را دریافت نمود. شایان ذکر است مقالات کلیدی این سخنرانی در مجله علمی پژوهشی پاتوبیولوژی مقایسه ای و نیز کتاب کنگره چاپ گردیده است.
براساس این گزارش در این کنگره تعدادی از استادان پیشکسوت علوم مهندسی و صنایع غذایی از جمله دکتر رکنی، دکتر میثاقی، دکتر آخوندزاده، دکتر مطلبی، دکتر قوامی و ...مورد تقدیر قرار گرفتند.
در پایان این کنگره از کتاب غذای حلال که توسط دکتر سید امیرعلی انوار، دکتر مریم عطایی، دکتر حامد اهری و دکتر انوشه شریفان به فارسی ترجمه شده است، رونمایی شد.