به گزارش روابط عمومي مركز تحقيقات شيلات آبهای دور، چابهار- در راستای اجرای طرح ترویجی مدیریت بهینه مزارع پرورش میگو با استفاده از پروبیوتیک بومی در یکی از مزارع سایت گواتر کارگاه آموزشی ترویجی "کاربرد پروبیوتیک درصنعت میگو" با حضور مهندس بامری، معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان چابهار، مهندس میرمرادزهی، مدیرکل شیلات استان، دکتر حسینی، رئیس مرکز، دبیرانجمن صنفي ميگو، اداره دامپزشكي شهرستان چابهار و کنارک با مشارکت موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، اداره کل شیلات استان و مرکز تحقیقات شیلات چابهار برای بهره برداران سايت پرورش ميگو گواتر برگزارگردید. ابتدا پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید و سرود ملی و افتتاحیه مراسم توسط فرماندارمحترم شهرستان چابهار، مدرسین دوره دکتر بابک قائدنیا، سرکارخانم دکتر مریم میربخش از موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سرکارخانم دکتر طاهره باقری از مرکز تحقیقات شیلات چابهار و مهندس عبدالرضا آبکار نماینده شرکت تک ژن هریک مطالب مرتبط را ارائه نمودند. موضوعات اصلی دوره شامل استفاده از پروبیوتیک، نحوه استفاده، روند تهیه، مزایا و معایب و بررسی توجیه اقتصادی پروبیوتیک درمزارع پرورش میگو بوده است. در این خصوص، نماینده محترم شرکت تک ژن به طور ویژه توضیحاتی درمورد "فراورده پروبیوتیک تک سل" و کمیت و کیفیت این محصول درمزارع پرورش ماهی ومیگو درشمال (گلستان، مازندران، گیلان) و جنوب کشور (بوشهر، خوزستان، بندرعباس) ارائه دادند. قابل توجه است که "فراورده پروبیوتیک تک سل" یک محصول تجاری است که "دانش فنی" آن توسط موسسه تحقیقات علوم شیلاتی طی سال ها مطالعه حاصل شده و برای رسیدن به سطح تجاری با شرکت تک ژن قرار داد همکاری انعقاد نموده است، با توجه به اینکه دانش فنی آن همچنان در اختیار موسسه می باشد. در پایان پس از پرسش و پاسخ نیز استقبال گرم این دوره توسط بهره برداران و کارشناسان حاضر در کارگاه مقرر شد درسال جاری و آینده طرح تحقیقی ترویجی اثر اقتصادی "استفاده از فراورده های پروبیوتیکی بومی در استان های میگو پرور از جمله سیستان و بلوچستان و اجرای مزرعه الگویی پرورش میگو با استفاده از پروبیوتیک به صورت پایلوت اجرا شود.