کتاب " نقش اسیدهای آمینه عملکردی در آبزیپروری " نتیجه پژوهش های محقق آقای دکتر سیدمرتضی حسینی (عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور) و مهندس زهره فاضلان می باشد. همچنین ویراستاری علمی این کتاب از سوی جناب آقای دکتر علیرضا ولیپور (عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور) انجام شده است که که در 130 صفحه از سوی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور منتشر شد.
امروزه موضوع استفاده از منابع پروتئینی جدید که دسترسی بالایی دارند، در جیره آبزیان مطرح شده و اهمیت زیادی دارد، زیرا دسترسی به پودر ماهی به عنوان بهترین منبع پروتئینی جیره آبزیان، محدود شده است. این جایگزینی منابع پروتئینی سبب تغییر الگوی اسید آمینه جیره میشود که نقش بسیار مهمی در رشد و سلامت ماهی دارد. از میان اسید آمینه های مختلف، برخی ضروری هستند که باید از طریق جیره به بدن ماهی وارد شوند. از اسید آمینه های ضروری، برخی جزو اسیدهای آمینه عملکردی محسوب میشوند. بدان معنا که علاوه بر دخالت در ساخت پروتئین، نقشهای فیزیولوژیک مهمی در بدن ماهی دارند. در این کتاب هدف بر این است که نقش این اسیدهای آمینه در آبزی پروری با توجه به آخرین مطالعات انجام شده در دنیا ارائه شود تا زمینه ای برای استفاده آبزیپروران و تولید کنندگان خوراک آبزیان برای تولید جیره های غذایی مناسب باشد.