شنبه 26 مهر 1393

تهیه هرباریم جلبک از جلبکهای منطقه ساحلی دریای خزر

هرباریم جلبک از تاریخ 1/6/72 در ایستگاه تحقیقاتی ساحل غازیان ـ مرکز تحقیقات شیلاتی استان گیلان افتتاح و شروع بکارنموده تاکنون نمونه برداری‏های متعددی از بخشهای مختلف تالاب انزلی و قسمتهایی از سواحل جنوبی دریای خزر انجام گرفت.
وضعیت اجرا شده | طرحها و پروژه های سالهای 1398 و قبل | بازدید: 3923 مرتبه | 0 نظر

تهیه هرباریم جلبک از جلبکهای منطقه ساحلی دریای خزر

مجری : زهره رمضانپور

شماره ثبت

574/86

وزارت‌ جهاد کشاورزی‌

سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی

مؤسسه تحقیقات شیلات ایران – انستیتو تحقیقات بین­المللی ماهیان خاویاریچکیده

هرباریم جلبک از تاریخ 1/6/72 در ایستگاه تحقیقاتی ساحل غازیان ـ مرکز تحقیقات شیلاتی استان گیلان افتتاح و شروع بکارنموده تاکنون نمونه برداری‏های متعددی از بخشهای مختلف تالاب انزلی و قسمتهایی از سواحل جنوبی دریای خزر انجام گرفت. این نمونه‏ها در دو بخش زنده و غیر زنده در آزمایشگاه نگهداری می‏شوند. در این 163 نمونه بصورت زنده، در 24 گونه بصورت سوش‏های مایع و جامد وجود دارندکه عبارتند از:

Nodularia sp1, Nodularia sp2, Spirulina sp. Oscillatoria sp., Anabaena sp1, Anabaena sp2, Dactylococcopsis raphidiodes, Lyngbia sp., Ankistrodesmus falacatus, Ankistrodesmus sp., Scenedesmus abundans, S. acuminatus, S. obliquus S.quadricada, Chlorella vulgaris, Thalassionema nitzschioides, Cyclotella sp., Rhizosolenia calcar avis, Navicula sp., Bacillaria sp., Chaetoceros sp., Sceletonema sp., Nitzschia sp., Trachelomonas sp. گونهSpirulinas sp. Scenedesmus abundans. S. acuminatus, S. obliquus, S.quadricada Chlorella vulgaris, Ankistrodesmus falacatus خالص سازی شدند. در بخش غیر زنده نمونه‏ها بصورت خشک و یا در فیکساتیوهای مناسب نگهداری می‏گردند، بیش از 200 نمونه بدین صورت در آزمایشگاه وجود دارد که 100 گونه از آنها تاکنون شناسایی شده است.

هدف از تاسیس هر باریم:

جلبکها از موجودات میکروسکوپی هستند که از دهه 1940 مطالعات بر روی آنها در کشورهای مختلف شروع شده است و هم اکنون نیز در ابعاد وسیع‏تری ادامه دارد.

این موجودات به دلیل دارا بودن مواد قندی غنی برای مصارف مختلف تغذیه‏ای و نیز تهیه سوخت بیوگاز مورد استفاده قرار می‏گیرند.

در سالهای اخیر تحقیقات وسیعی در مورد کاربرد جلبکهای میکروسکوپی انجام گرفته و دامنه‏های کاربرد آن مشخص‏تر شده است. جلبک‏ها در تهیه مواد شیمیایی خالص محیط‏های کشت سلولی، مواد قندی، بتا کاروتن‏ها و انواع دیگر رنگدانه‏ها استفاده شده و همچنین برای بهبود وضعیت خاک وتصفیه فاضلابها بکار برده می‏شوند.

جلبکها درتغذیه و زیست ماهیان نقش ارزنده‏ای ایفا می‏نمایند. مطالعات انجام شده نشان می‏دهد که کپور ماهیان بطور موفقیت آمیزی با استفاده از جلبکها رشد می‏نمایند و از نظر ارزش غذایی و ضریب تبدیل غذا به گوشت، جلبکها نسبت به بادام زمینی و غذای حاصل از تولیدات طبیعی استخر برتری دارند.

مطالعات انجام شده بر روی کپور معمولی و علفخوار نشان داد که جلبک سندسموس وغذای تهیه شده از آن باعث افزایش رشد در این ماهیان شده و برای ماهیان کپور علفخوار جوان غذای بسیار مفید و مطلوبی می باشد.

همچنین محاسبه شده است که در جیره غذایی ماهیان می‏توان حدود 60% از جلبک استفاده کرد و کاربرد این مقدار جلبک محصولی معادل شرایط کاملا کنترل شده بدست می‏دهد. جلبک‏ها برای صدف‏ها و نرم تنان نیز غذای مناسبی هستند.

گزارش پروژه
مشخصات پیمانکار
مشخصات همکاران
اهداف طرح
زمانبندی طرح
روش تحقیق و اجرا
اطلاعات جغرافیایی
هزینه های اجرای پروژه
نتایج