· اهمیت ، ضرورت، اهداف و روش تحقیق: به سبب عوامل متعدد صنعت پرورش میگو به مرحله حساس و بحرانی (بیماری لکه سفید وغیره) رسیده و سود دهی مزارع زیر سوال میباشد. کم آبی و نقص در سایر امکانات و مشکلات گوناگون در سالیان آتی، پایداری و استمرار تولید میگو نیازمند افزایش تولید با قابلیت کنترل بیماریها، کاهش آلودگی در واحد سطح در مزارع پرورشی میباشد. تراکم پذیری و رشد سریع میگوی وانامی در استخرهای پرورشی میتواند پاسخگوی برداشت مرحله ای با رشد متناسب میباشد. چرا که در ماههای آخر با کم شدن تراکم ضریب ایمنی بالا رفته همچنین با عرضه پلکانی محصول به بازار از افت قیمت جلوگیری بعمل می آید.
· نتایج: دستاوردهای حاصل از این تحقیق نشان میدهد رشد در روز و افزایش وزنی ده روزه میگوهای شاهد بالاتر از میگوهای آزمون قرار دارد.
نمودارهای زیر افزایش وزن ده روزه و رشد در روز میگوهای شاهد و آزمون را میتوان مشاهده نمود.
میانگین افزایش وزن ده روزه میگوها را نشان میدهد.
میانگین رشد ده روزه را نمایش میدهد.
جدول زیر نتایج نهاییاستخرهای شاهد و آزمون را به تفکیک طی جدول زیر نمایش میدهد. چنانچه ملاحظه میگردد برداشت استخرهای آزمون دوبرابر استخرهای شاهد میباشد.
جدول: برداشت مرحله اول و نهایی بتفکیک استخر نشان میدهد.
نوع استخر
|
مرحله اول
|
مرحله دوم
|
برداشت کل
|
شاهد
|
B1
|
0
|
1824
|
5509
|
B2
|
0
|
2000
|
B3
|
0
|
1685
|
آزمون
|
B4
|
1373
|
1663
|
9037
|
B6
|
1365
|
1748
|
B7
|
1105
|
1783
|
بطورکلی دستاوردهای نهایی پروژه براساس اهداف طی جدول شماره 5 باین شرح ارائه میگردد. استخر شاهد: برداشت مرحله اول نداشته میانگین برداشت نهایی، برداشت بر هکتار و مقدار غذای مصرفی برحسب کیلوگرم ومیزان ضریب تبدیل غذایی ارائه شده است. در خصوص استخرآزمون نیز میانگین کلیه موارد فوق به انضمام برداشت مرحله اول قید شده است.
جدول شماره5: میانگین نتایج استخرهای شاهد وآزمون در پروژه برداشت مرحله ای1390
نوع استخر
|
تراکم بر مترمربع
|
برداشت اولkg
|
برداشت دومkg
|
برداشت نهاییkg
|
برداشت برهکتارkg
|
غذای مصرفیkg
|
FCR
|
شاهد
|
25
|
0
|
1836.3
|
1836.3
|
4590.8
|
2798.3
|
1.52
|
آزمون
|
50
|
1281
|
1731
|
3012.3
|
7530
|
4567
|
1.51
|
دستورالعمل فنی و توصیه ترویجی:
1- میتوان از تراکمهای بالاتر در پرورش میگو سایت حله استفاده نمود.
2-از برداشت مرحله ای میتوان به منظور حفظ ایمنی میگوها استفاده نمود.
3- با بکارگیری این روش میتوان بازار فروش نیز کنترل و اداره نمود. میتوان طی چند مرحله میگو به بازارهای مصرف عرضه نمود.
4- محصول را میتوان بخوبی کنترل بهداشتی(از نظر ضایعات احتمالی زمان برداشت، کنترل پوست میگوهاو غیره) نمود.
5-میتوان محصول را بسهولت سایز بندی ، درجه بندی و ارزش گذاری نمود.
· ویژگی مناطق کاربرد توصیه ترویجی: دستاوردهای پروژه را میتوان در کلیه مناطق جنوبی کشور یا سایر مناطق دارای پرورش میگو بکار بست.