وزارت جهاد کشاورزی
سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی
مؤسسه تحقیقات شیلات ایران ـ ستاد مرکزی تهران
06-0710436000-79
فریبا اسماعیلی
با همکاری:
تیمور امینی راد ـ رضا باقری
1380-1379
بررسی خواص ضد باکتریائی
مرکب اسکوئید و ماهی مرکب
استان تهران
موسسه تحقیقات شیلات ایران
بخش بیوتکنولوژی
تابستان 1382
چکیده
برای انجام این پروژه، نمونه های مرکب از اسکویید (Loligo sp.) و ماهی مرکب
(Sepia sp.) از دریای عمان و خلیج فارس به آزمایشگاه منتقل شد و برای بررسی خواص ضد باکتریایی مرکب، آزمایشهایی روی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی از جمله استافیلو کوکوس ارئوس ـ با سیلوس سابتیلیس ـ آئروموناس هیدرو فیلا و ویبریو هاروی صورت پذیرفت . با روش های مختلف آنتی بیو گرام ـ اسپکتوفتو متری و شمارش کلی باکتری، تأثیر مرکب مورد آزمایش قرار گرفت. تمام آزمایشها حاکی از این بود که مرکب اسکویید و ماهی مرکب، خاصیت بازدارندگی از رشد این گونه باکتری ها دارند که علت آن وجود ماده باز دارنده فعال در مرکب اسکویید و ماهی مرکب می باشد.
در تعیین حداقل میزان کشندگی در باکتری هابا استفاده از مرکب اسکویید و ماهی مرکب نتایجی حاصل شد که حاکی از این است که 20درصد از مرکب اسکویید خاصیت بازدارندگی از رشد این باکتری هاراداردواین میزان برای مرکب ماهی مرکب 25درصد تعیین شد .
تعیین نوع ماده یا مواد ضد باکتریایی موجود در مرکب اسکویید و ماهی مرکب مستلزم مطالعات آتی می باشد .