شنبه 26 مهر 1393

ارزیابی کیفیت خاویار فشرده در بسته بندی جدید ( تیوب )

در این طرح از 3 نوع تیوب (تیوبهای لامینت با پوشش آلومینیوم ، تیوبهای لامینت بدون پوشش آلومینیوم و تیوبهای فلزی ازنوع آلومنییومی ) و از قوطی فلزی( از جنس ورقهای استیل ضد زنگ) که در حال حاضر در شیلات ایران استفاده میشود به عنوان شاهد ، جهت بسته بندی خاویار فشرده استفاده گردید .
وضعیت اجرا شده | طرحها و پروژه های سالهای 1398 و قبل | بازدید: 3742 مرتبه | 0 نظر

وزارت‌ جهاد کشاورزی‌

سازمان تحقیقات و آموزش­کشاورزی

مؤسسه تحقیقات شیلات ایران ـ انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان

05 -0710413000 - 78

قربان زارع گشتی

با همکاری‌ :

انوشه کوچکیان ـ احمد غرقی ـ مینا سیف زاده

1382 ـ 1380

ارزیابی کیفیت خاویار فشرده

در بسته بندی جدید ( تیوب )

گیلان ـ رشت

انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان

بخش بیوتکنولوژی

شماره ثبت

229/84

چکیده

در این طرح از 3 نوع تیوب (تیوبهای لامینت با پوشش آلومینیوم ، تیوبهای لامینت بدون پوشش آلومینیوم و تیوبهای فلزی ازنوع آلومنییومی ) و از قوطی فلزی( از جنس ورقهای استیل ضد زنگ) که در حال حاضر در شیلات ایران استفاده میشود به عنوان شاهد ، جهت بسته بندی خاویار فشرده استفاده گردید .

خاویار انتخابی از نوع آسترا بوده و برای اجرای این طرح از هر کدام از تیوبهای فوق 18 تکرار در وزن 50 گرمی انتخاب گردید که همه نمونه ها پس از عمل آوری و بسته بندی در دما 3 – درجه سانتی گراد نگهداری و آزمایشهای مربوط به ارزیابی کیفی نمونه ها به مدت 7 ماه در 3 گروه به شرح ذیل انجام گرفت :

الف ـ آزمایشهای ارگانولپتیک ( تغییرات مربوط به وضعیت ظاهری خاویار ، طعم و مزه ، بو ، شوری ، بافت و رنگ ).

ب ـآزمایشهای شیمیایی ( تغییرات ازت فرار ، پراکسید ،pH اسیدهای چرب آزاد، درصد جذب نمک ، درصد رطوبت ، درصد پروتئین و چربی ).

ج ـ آزمایشات میکروبی ( توتال کانت و کلی فرم کانت ، کپک و مخمر ، سرمادوست ، و استافیلوکوک). نتایج حاصله نشان داد که در نمونه های خاویار فشرده بطور متوسط دارای میزان پروتئین 7/27 ، چربی 17 ، رطوبت 85/46 ، میزان نمک جذب شده 7/6 ، خاکستر 52/ 1 درصد وpH 1/6 بوده است . در بررسی حاصله از تغییرات ازت فرار (TVN)، پراکسید و اسیدهای چرب آزاد مشخص گردید که نمونه ها ی بسته بندی شده در تیوبهای لامینت با پوشش آلومینیوم بهتر از سایر نمونه ها بوده و همچنین نتایج حاصله از آزمایشهای ارگانولپتیک و میکروبی نیز برتری تیوبهای لامینت با پوشش آلومینیوم را نسبت به سایر نمونه ها تأیید کرد . بطوریکه در تیوبهای لامینت با پوشش آلومینیوم تغییرات فوق از فاز صفر تا پایان زمان ماندگاری به مدت7 ماه کمتر از سایر نمونه ها بوده است .

وزارت‌ جهاد کشاورزی‌

سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی

مؤسسه تحقیقات شیلات ایران ـ انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان

عنوان پروژه / طرح ‌ : ارزیابی کیفیت خاویار فشرده دربسته بندی جدید

شماره مصوب : 02 ـ 0710441000 ـ 80

نام و نام خانوادگی نگارنده/ نگارنده گان : قربان زارع گشتی

نام و نام خانوادگی مجری مسئول ( اختصاص به پروژه ها و طرحهای ملی و مشترک دارد ) : -

نام و نام خانوادگی مجری / مجریان : قربان زارع گشتی

نام و نام خانوادگی همکاران : انوشه کوچکیان ‏ـ احمد غرقی ـ مینا سیف زاده

نام و نام خانوادگی مشاور (ان ) : محمد رضا حسینی ‏ـ یزدان مرادی

محل اجرا : استان گیلان ‏- انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان

تاریخ شروع : 1380

مدت اجرا : دوسال و یک ماه

ناشر : مؤسسه تحقیقات شیلات ایران

شمارگان ( تیتراژ ) : 30 نسخه

تاریخ‌ انتشار : سال 1384

گزارش پروژه
مشخصات پیمانکار
مشخصات همکاران
اهداف طرح
زمانبندی طرح
روش تحقیق و اجرا
اطلاعات جغرافیایی
هزینه های اجرای پروژه
نتایج